HeadlinesActuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Westerse staatspropaganda verdringt via media onze vrijheid van meningsuiting

Mensen en partijen die anders denken over klimaat/energie, immigratie, islam, Rusland en militaire interventies worden planmatig gedemoniseerd  – Zogenaamde ‘feiten check’ artikelen en afdelingen van media juist garantie voor propaganda

 
(Afbeelding: Getty Images (2)).

Bijna ieder groot Westers en ook Nederland media orgaan vertelt het publiek wat ze wel en wat ze niet mogen zeggen. Iedereen die hiervan afwijkt wordt openlijk gedemoniseerd, belachelijk gemaakt of aan de schandpaal genageld. Mensen, groepen en politieke partijen met de ‘verkeerde’ mening worden op zwarte lijsten gezet, steevast haatzaaiers en racisten genoemd, en krijgen uitsluitend met eenzijdige negatieve berichtgeving te maken. Professionals die niet willen meelopen met de richtlijnen van hun bazen worden op een zijspoor gezet en kunnen hun carrière vergeten. Het enige verschil met de staatspropaganda in de oude Sovjet Unie is dat de Westerse variant beweert ‘open’ en ‘vrij’ te zijn, daar waar de Sovjets ruiterlijk erkenden dat alles door de staat werd gecontroleerd en bepaald.

 

Analist Adam Garrie schrijft voor de denktank EurasiaFuture dat de propaganda in de EU zelfs nog erger is dan in Amerika, want dat ‘de Europese bondgenoten niet eens de moeite nemen om te doen alsof ze zoiets als het Eerste Amendement van de Amerikaanse Grondwet hebben,’ dat vrijheid van meningsuiting garandeert.

In de Sovjet Unie behoorde alles tot de staat, van media, winkels en fabrieken tot aan je baan en woning. Tientallen jaren lang hield het Kremlin zijn onderdanen voor dat het met al die zaken heel erg goed ging, terwijl de realiteit doorgaans het omgekeerde was.

Big business en overheden bepalen inhoud media

In Amerika en Europa werkt het iets anders. In plaats van de almachtige staat wordt in het Westen alles bepaald door ‘big business’, de multinationals. Overheden en media staan daar onder en doen alles om het ‘big business’ naar de zin te maken, vooral om hun eigen positie en financiële toekomst te garanderen, en als het even kan zichzelf daar flink bij te verrijken.

In de VS ‘doneert’ de zakenwereld rechtstreeks geld aan de door hen gewenste en gewilde politici, en in Europa wordt via omwegen hetzelfde bereikt door landen en regeringen grote investeringen te beloven, of juist te dreigen deze elders te zullen doen door bijvoorbeeld fabrieken en vestigingen te verplaatsen of te sluiten. Ook worden op deze wijze zo laag mogelijke belastingen en zo gunstig mogelijke tarieven afgedwongen. Oud politici krijgen na hun politieke loopbaan als verkapte beloning vaak dik betaalde baantjes bij grote bedrijven.

Om het publiek onwetend te houden investeert ‘big business’ in (o.a. aandelen van) de grote media concerns, waardoor die berichten en verslagen brengen die gunstig zijn voor hun zakelijke belangen. Omdat de overheden net zo min willen dat het grote publiek doorkrijgt dat de meeste politieke partijen vooral de belangen van de multinationals dienen, krijgen de meewerkende massamedia allerlei voordelen toegeworpen op zowel financieel gebied als door het toelaten en promoten van bepaalde geprefereerde kranten, zenders en journalisten bij conferenties, interviews, et cetera.

Veel Westerlingen ‘nog steeds dom genoeg propaganda te geloven’

‘Zolang het almaar waardelozer wordende papiergeld wordt uitgedeeld doen alle goede soldaten van het media-industriële complex wat van hen worden verlangd,’ aldus Adam Garrie. ‘Het resultaat is hetzelfde als in de USSR. Iedere dag vertellen de grote Westerse media het publiek wat ze wel en niet mogen zeggen om hun banen, krediet, hypotheek, maatschappelijke positie en status te behouden.’

Helaas zijn veel mensen in het Westen ‘feitelijk nog steeds dom genoeg om te geloven dat de propaganda die ze zien (en horen) de waarheid is, of een poging om de waarheid te vertellen,’ vervolgt de analist. ‘De realiteit is dat het niets meer dan voorlichting is over waar ze het publiekelijk niet mee oneens mogen zijn, tenzij men een groot risico wil nemen met de eigen financiële en sociale situatie.’

Op vooral deze onderwerpen is andere mening ontoelaatbaar geworden

‘Aldus zenden de Amerikaanse en Europese media constant de boodschap uit dat het ontoelaatbaar is om een opinie te hebben die tegengesteld is aan de standaardlijn. Dat geldt vooral de volgende onderwerpen: militaire interventies die in de naam van ‘mensenrechten’ worden uitgevoerd; klimaatverandering waar de mens aan schuldig is (en daarom zwaar voor moet bloeden); verdovende middelen en pornografie zijn prima; strenge opvoeding en strikt onderwijs zijn uit den boze, en meer geld lenen en uitgeven om meer te consumeren is altijd goed.’

Waar we zeker voor Europa aan kunnen toevoegen: ‘immigratie is noodzakelijk en onomkeerbaar; de islam is een religie van vrede en tolerantie, en islamisering is geen bedreiging; populisten, christenen andere conservatieven zijn haatzaaiers en racisten; de EU moet meer macht en zeggenschap krijgen, en daar moeten wij onze grenzen en soevereiniteit voor opgeven.’

‘Net als de Sovjet propaganda slogans gebruikte die een belediging waren voor de intelligentie van de gemiddelde persoon...  gebruiken ook de Westerse propagandisten termen zoals ‘fact (/feiten) checkers’, waarmee ze impliceren dat iedereen die het oneens is met de door ‘big business’ (en daarmee de overheid) goedgekeurde ‘feiten’ een bedrieglijke leugenaar is die moet worden gemeden, te schande moet worden gemaakt, en verketterd.’

‘Feiten check’ garantie voor propaganda; ‘breng waarheid met humor’

Termen zoals ‘feiten checken’ worden dan ook vooral gebruikt door de sociale, politieke en media elite die de propaganda die wij dagelijks over ons heen krijgen opstellen en verspreiden; anderen gebruiken vaak de term ‘politiek incorrect’, waarmee aan de naaste –collega’s, vrienden, familieleden- wordt aangegeven wat wel en wat niet kan worden gezegd en gedacht (/ op welke partij men bij de volgende verkiezingen beslist niet mag stemmen, op risico van uitsluiting uit de groep, e.d..).

Voor echt nieuws moeten we volgens Garrie dan ook niet meer bij de reguliere media zijn, zeker niet degenen die er complete ‘feiten check’ artikelen en afdelingen op nahouden. Dat is juist een garantie dat u enkel propaganda krijgt voorgeschoteld.

Hij adviseert mensen om de waarheid dan maar op andere manieren te brengen, zoals met een kwinkslag, met humor, omdat het serieus hebben van een afwijkende mening en visie bijna nergens meer wordt getolereerd – niet in het bedrijfsleven, niet in familie- en vriendenkring, en zeker niet als u werkzaam bent bij de overheid of de media.


Xander

(1) (gebaseerd op) EurasiaFuture.com via Zero Hedge
(2) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt dan verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwarte letters op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning, antisemitisme of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal, persoonlijke aanvallen of uitschelden kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.Het beheer kan er ook voor kiezen uw posting aan te passen. 
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten. Indien u zich daar niet aan houdt bent u niet meer welkom op de XN forums.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.Indien u zich daar niet aan houdt bent u niet meer welkom op de XN forums.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands.
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Inhoudelijke geloofsdiscussies op het Geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.
 16. Wees bedachtzaam en let op uw woordkeuze en formulering in uw postings, wat u op het internet plaatst blijft daar staan. Post niet onder uw eigen naam maar gebruik een nicknaam.

Allen: Er zijn hier geblockte posters die onder uw naam proberen te posten.

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammers kunnen wel uw naam gebruiken maar hebben geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod. 

Geloofsdiscussies naar Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum   Ik Geloof..(Geloofsforum 31)  verder te praten.

Reacties

Johan op 14-02-2019 17:29

De tijd dat we nog vrijwaren en in de media er altijd standaard twee meningen naast elkaar werden gezet, ligt allang achter ons.Er bestaat vanaf heden maar één mening: de mening van de Brusselse overheersers en die van de politiek correcte media.Moedig zoveel mogelijk mensen aan om in "het verzet" te gaan. Net zoals in 40-45 hebben we weer een ondergrondse bevrijdingsbeweging nodig. Met moed Om de overheid propaganda te lijf te gaan.Mijn bewondering voor PVV en voor FvD is groot. Ze laten zich niet ringeloren en betalen daarvoor een hoge prijs.

Laten we de partijen die politiek correcte nonsens de wereld inslingeren, wegstemmen over vier weken!

Tom Hendrix op 14-02-2019 18:23

Geheel eens met het artikel, Xander. Maar ik vrees, dat onze bevolking inmiddels zo gehersenspoeld is, dat ze geen ander nieuws wensen te verdragen.

Peter op 14-02-2019 19:22

Ik kan beter naar Rusland verhuizen denk ik,  meer vrijheid,  leefruimte,  aardgas,  en het pensioen lekker bij Poetin opmaken.  Jezus wat is het hier toch verziekt geraakt,  heel triest voor de jeugd die al vele jaren door Linkse onnozelen, leraren dus, geïndoctrineerd worden. 

Cefas op 14-02-2019 19:33

Cesuur en propaganda van staatswege staat garant voor totalitaire dictatuur.

Cefas op 14-02-2019 19:35

Cesuur=censuur

Tycho op 14-02-2019 19:38

Op 30 december trachte ik, in gezelschap van mijn  nobele viervoeter (samojeed) de bus te halen op de  halte Spaarndammerdijk. Vanaf mij huidige hut aan een plantsoen moest ik vanwege het jaarlijks luider wordende vuurwerk spitsroeden lopen via een ietwat onguur straatje en een wiinkelstraat waarin ook de buurtvuurwerkhandelaar gevestigt is. So much voor zalfie Rutte! Denkende dat ik het ergste achter de rug had starte bij de Albert Heijn, precies op het moment dat wij (de hond en ik) langsliepen een politieagent voor de snuffert van de hond zijn brommer. Als ex zeeman en ex dienstplichtig militair kwamen er toen, instinctief, vanuit mijn tenen, een paar knopen waar de honden geen brood van lusten. Aangezien de diender getint was viet hierbij viel ook het woord alochtoon. Dat deed de deur dicht! Niet de andere onwelvoeglijkheden warvan ik door mijn modus vivendi een uitstekend referentiekade heb opgelopen. Bijvoorbeeld: Als matrozen vroeger de mast in moesten hadden we geen trap nodig; wij konden op de vloeken naar boven lopen. "Ik kan je hiervoor mee naar het politiebureau nemen; je macg geen alochtoon zeggen" Agent: Die vreemdsoortige agent zei nog wel dat hij de hond niet gezien had; daar kon ik inkomen. Vervolgens begon zijn vrouwlijke colega mij de mantel uit te vegen en ook te dreigen met arrestatie over.... alochtoon. Op het feit dat zij mij tutoyeerde gaf ik mijn misnoegen op de volgende wijze te kennen. "Als u mijn naam niet kent is het u, gij of meneer." De blonde dienster: "Voor mensen zoals u heb ik geen respect; vandaar." Mijn gedachten onder de kalende, grijze kruin houdende nam ik afscheid met verplichte groet.  

MP op 14-02-2019 19:44

Dit land is zo blind en doof dat er geen redden meer aan is. Alleen mammon wordt hier gevolgd. Elk volk oogst wat het zaait. Ze hebben liever de leugen lief dan de waarheid. En dan ontkennen dat de bijbel niet echt is. 

Lisamary op 14-02-2019 20:16

De ergste van alles is, dat er een enorme mengelmoes is onstaan tussen bedrijven die vanuit een kortetermijn politiek alleen maar op uit zijn om een graantje mee te kunnen pikken. Zo zie je b.v. dat er al een hele modeketen is ontstaan die zowel gericht is op moslimas als op de westerse vrouwen, die haast opgedwongen worden om in die zelfde stijl rond te lopen. Supermarktketens, die hun assortimenen op grote schaal veranderen, of zoals we bij één van hen (wil geen reclame maken) het kruis van de kerk op hun product weggetoucheerd hebben enz. Vele mensen die beschikken over ruimtes, zien een goedverdiende boterham in het verhuren van hun huizen. Je zit hordes hoteleigenaren die hun accomodatie liever aan de nieuwkomers beschikbaar stellen en dit uiteraard op kosten van de belastingbetaler, gezin de kosten door de overheid betaald worden. Zie alleen al de advocaten en juristen die in de rij staan om hun diensten t.b.v. de nieuwkomers aan te bieden, want zo lang de kassa rinkelt niemand schijnt geïnteresseerd te zijn wat zij hiermee aanrichten en wat voor effect op lange termijn voor het land zou teweegbrengen.

Niet alleen in het zakelijke sfeer, maar ook op privé gebied is het probleem heel groot, De verdeeldheid viert hoogtij, in alle lagen van de bevolking ongeacht de sociale klasse, hetgeen veroorzaakt onder het volk een algemene verlamming. Ik denk dat dit nog het grootste probleem van alles is. Als de neuzen naar één richting zouden wijzen, dan zou je kracht kunnen uitstralen, je zou kunnen verenigen, protesteren en je zou je werkgevers kunnen aanspreken als je ergens niet mee eens bent. Er is momenteel buiten jezelf niemand meer waar je op kan steunen of rekenen. Het onderlinge vertrouwen is compleet weg maar als we dit vanuit het oogpunt van de overheid zien, dan zijn ze tot nu toe goed in geslaagd om de mensen richting de slaafstatus te dirigeren.

Ik kan dit vergelijken met een slang, die zich om het lichaam van zijn vangst drappeert en elke keer als het slachtoffer adem haalt wordt de drukkracht telkens opgevoerd tot je met het ademen ophoudt.

Michaël ;-{> op 14-02-2019 21:11

@ MP op 14-02-2019 19:44

''En dan ontkennen dat de bijbel niet echt is.'' Is een dubbele ontkenning... Waardoor de zin juist bevestigend wordt ;-) is wel 'onbedoeld' grappig.

Duim Omhoog voor uw reactie! Groet, Michaël

Perry op 14-02-2019 21:59

Dat slap en laf volk hier in Nederland/Europa krijgt wat het verdient, een links/islamitische samenleving. Is alleen sneu voor die mensen die het wel hebben zien aan komen en het al jaren van de daken schreeuwen. Is weer verkiezingen volgende maand, ben benieuwd waar de grote domme nu weer op stemd, misschien toch een keer op partij die er wat aan wilt doen, wie weet, afwachten maar.

Hubo op 15-02-2019 00:45

Ik hoorde vandaag weer op de radio opmerken dat Rusland "weer verwarring zaait " door inzake de besprekingen over de MH17 te verklaren,dat de schuldvraag voor de russen niet ter discussie staat waar het Rusland betreft,maar het is zonneklaar dat dat altijd voor Rusland het standpunt is geweest en dat er nooit sprake van geweest is dat Rusland daarop teruggekomen zou zjn.Maar Nederland zaait verwarring en valse hoop door voor zijn beurt te gaan en in het nieuws te brengen dat Rusland bereid zou zijn over de schuldvraag te praten.Dat is natuurlijk een hele vieze en gemene manier van propaganda bedrijven door valse sentimenten te bespelen,de groep nabestaanden te manipuleren en zo de publieke opinie tegen Rusland te mobiliseren.

En hetzelfde zien we in Venezuela met het naar voren schuiven van een 'tweede president' .Als dat geen verwarring zaaien is?

Dit soort dingen gebeuren natuurlijk aan beide kanten,maar we hebben geen enkele reden ons hier zo op de borst te kloppen.Of moeten we er soms trots op zijn,dat we er hier slimmer in zijn de publieke opinie te bespelen en te manipuleren?

Ike op 15-02-2019 01:40

Op basis van Big Data is het mogelijk om nieuws en reclame te versturen per individu. Je zou kunnen stellen dat mensen in een PVV stad ander nieuws nu krijgen dan in een Groenlinks stad. Je kan zeggen dat dit komt door de frequentieverdeling van radiostations die verschillend zijn per stad, maar als iemand een andere postcode heeft dan een vriend die bij dezelfde supermarkt koopt in een andere postcoderegio kan hij ook andere websiteprijzen krijgen dan dat hij zelf krijgt op basis van zijn eigen postcode. Dit kan ook het internetnieuws besturen of teletekst. Ik gebruik geen drugs, maar las vandaag een teletekstpagina dat de werkende stof van XTC in Nederland sterker is. Niet alleen is dit veel gevaarlijker, maar dit kan komen omdat XTC moet concureren met ketamine. Dit is een drug die in het buitenland bekent staat als verkrachtingsdrug en met name ook gebruikt word door jihadisten in Syrië net als WW2 strijders vochten met speed of WW1 strijders met cocaïne en dit opium was in Vietnam en LSD werd gegeven aan patiënten die terugkwamen van WW2 en Mdma werd gegeven aan strijders in Irak tegen de golfoorlog tegen Iran.

BertRoermond op 15-02-2019 03:44

voor mijn werk reis ik veel in Nederland, Belgie, Frankrijk en Engeland, dus ik ontmoet echt veel mensen en ook nog mensen uit alle geledingen van de maatschappij. Mijn ervaring van de laatste twee jaar is echt wel dat de mensen massaal wakker aan het worden zijn. Ik ben, ondanks de gebeurtenissen van de laatste maanden, echt wel positief gestemd. Er is echt ontzettend veel onvrede en de uitingen ervan worden steeds luider, ik hoef denk ik geen voorbeelden aan te halen, die weet iedereen echt wel. Er staat dus echt iets te gebeuren. Ipv dat de EU begint te luisteren naar haar bevolking worden ze zelfs steeds repressiever, en dat, is juist weer verdere olie op het vuur. Hoe dit gaat aflopen weet ook ik niet, maar de wereld zoals wij die de laatste 20-30 jaar gekend hebben is stervende, en ik, ondanks mijn angst voor (burger)oorlogen en verwoestingen, ben van mening, dat als het in de hens moet vliegen voor de gewenste omslag, dan moet dit maar. hierna ruimen we de boel wel weer op.

Rigoberto Mejías Jaime op 15-02-2019 09:24

Supporters kunnen een hele complete stad plunderen, verwoesten, vernietigen, uitbranden, anderen verwonden etc. als van Ajax tegen Feyenoord verliest of anderzijds, iets waardeloos dus. Maar opkomen voor en hun eigen land verdedigen en laten zien wie de baas is, hohoho. Slaap kindeke slaap, daarbuiten loopt een schaap...

arnout op 15-02-2019 09:33

 

De Arrogante Mens

Het is pretentieus en arrogant van de mens om te denken dat wij zoveel invloed hebben op het klimaat, dat we met ons (vervuilend handelen) meer invloed hebben op het weer/klimaat dan alle andere factoren die het weer en klimaat op onze wereldbol en in ons zonnestelsel op natuurlijke wijze beïnvloeden en bepalen.

 

Alles bestaat uit steeds weerkomende cycli, zowel op korte als op lange termijn. Er zijn ontelbare energieën die vanuit de ruimte op onze planeet inwerken, en het klimaat op alle planeten in ons zonnestelsel en daarbuiten beïnvloeden. Die hebben allen tesamen een veel groter effect op ons wereldlijke klimaat dan de invloed van de industrieel vervuilende mens.

 

Er zijn al veel perioden (cyclussen) van lange kou of opwarming geweest, nog voor de mens aan industriële vervuiling deed. Ook andere planten zijn onderhevig aan klimaatwisseling. Verbranden wij daar dan ook massaal koolstoffen die CO2 de atmosfeer injagen? Nee toch?

De opwarming van de Aarde door CO2 is een hypothese, met andere woorden: het is geen bewezen theorie. Toch wordt beleid daarop gebaseerd.

 

Waarom? Ik zou denken omwille van de CO2 taks die men daarmee de bevolking kan opzadelen. Het plebs moet immers dom en arm gehouden worden. Kapitaalkrachtige bevolking is onafhankelijker en moeilijker te controleren, in het gareel te houden.

 

De klimaatbetogingen door kinderen zijn zogezegd spontane acties. Toevallig dat die acties in meerdere landen spontaan tot gang gekomen zijn. Wat zou de drijvende/duwende/motiverende actie geweest zijn die hen dreef? Echte spontaniteit uit hun eigen of eerder een actie tot stand gekomen door opgedragen propaganda, subliminaal in hun gedachten ingebracht (onder meer via linkse onderwijs,..)?

 

Kinderen opmaken om te gaan betogen voor klimaat acties, is eigenlijk kinderen gebruiken om te vragen achter een CO2 taks. Daar vragen de kinderen die betogen nu zelf om! Kinderen willen een goed klimaat, en omdat ze (dankzij overheids- en bedrijfspropaganda) denken dat wij als mens de hoofdfactor zijn in de beïnvloeding ervan, zeggen ze: we moeten stoppen met vervuilen omwille van het klimaat. Ja het is waar, we zouden beter minder vervuilen. Onze planeet en wij dus ook zouden er wel bij varen. Maar niet omwille van het omkeren van klimaatopwarming. Daar geloof ik niet in. Omwille van het verkrijgen van een proper milieu, ja dat wel.

Ik vraag me (terecht) af of alle kinderen die nu betogen, zelf een eigen inbreng van enige betekenis zullen leveren om de klimaatopwarming (die in hun ogen door ons beinvloed wordt) tegen te gaan? Zullen ze zelf allen hun kinderen met wasbare luiers grootbrengen eens ze van de schoolbanken af zijn? Als er zoveel klimaat-o-fielen en betogers zijn onder de jongeren, dan voorspel ik dat bedrijven als Ontex en Pampers binnen enkele jaren failliet zijn. Omdat de huidige generatie niet vervuilend wil zijn.  Ze zullen dus enkel afwasbare pampers gebruiken.

 

Althans, dat maken ze zichzelf wijs. Vooralsnog zou ik zeggen aan degene die aandelen hebben van milieu-onvriendelijke bedrijven zoals pampers: hou ze gerust nog een tijdje aan.

Kees op 15-02-2019 11:09

Voor mij was dat ook de reden mijn abonnement op te zeggen op het Brabants Dagblad, lid van een vreselijke groep dagbladen.  Mijn nieuws haal ik van internet en via Elsevier en dat bevalt me prima!

Fran op 15-02-2019 13:20

Als je tegenwoorden een tikje geeft aan je kleine die iets mispeuterd ben je volgens vele geleerden zeer slecht bezig . Neen onmiddelijk optreden is reeds lang taboe .

Zo ook onmiddelijk je centen krijgen als een natuurramp , chemisch ongeval  en dergelijke je omgeving dwarsboomt . Tijdelijke opvang weliswaar voor sommigen , maar als je huis aan flarden ligt duurd het onmenselijk lang eer je je centen ziet via slachtofferhulp of verzekeringen .Mensen die terecht tijdelijk niet in de maatschappij horen door criminale feiten , worden even later soms weer gewoon vrijgelaten bij gebrek aan opvang waar ze horen .

Wanneer ben je een racist . Ik dacht dat deze om ongegronde en onberedene redenen een hekel hebben aan mensen van een ander ras . Dit soms uitend in haatzaaierij , discriminatie en geweld .

Nu dit gebeurd niet alleen bij de allochtonen , mensen waar ook op aarde krijgen te maken met haatzaaierij , geweld enz...Daarom moet je niet steeds een buitenlander zijn . Binnenlanders kunnen massaal niet racistisch gelinkt ,  een negatief beeld schetsen wat hun  elke dag opnieuw op waarheid gebasseerde feiten ontgriefd . Ook deze mensen worden in de kou gelaten , zelfs gemeden .Maar zoals steeds heb je aan ieders verhaal twee groepen die meedenken en doen op hun manier .

Diegene die graag debateren , filosoferen , beschuldigen ,  rondjes draaien , achterhouden  , en optreden voor verkeerde en onbenullige doeleinden . Een school vissen die blindelinks achter elkaar en door elkaar dwarrelen om uiteindelijk opgegeten te worden door meneer haai . Eerst lekker met de stroom meevaren : luxe genot vertier totals de wolf in schaapskleren hun uiteindelijk ook bij de lurven heeft .

Zij die meegaan met het protocol denken zullen niet snel iemand aanspreken  en zeggen  allochtoon .Terwijl allochtoon gewoon buitenlander betekent . Dan  denkende aan  de overlevenden van de holocaust die in schril contrast met  het  hype fenomeen skinheads en allerlei verwante hypes in het mediagebeuren , niet geweldadig of door negatief verbaal gedrag  hun uiten  . Kaal is sexie en stoer denkt menigmaal van de grote massa .

Is dat wel zo ?

Net zoals wat men reeds lange tijd via tv , internet  games , en allerlei media hypes gezien , gehoord en verspreid word  . Is dat allemaal onschuldig ? Veel wat ons huis binnenkomt is van het buitenland afkomstig .

Jammer dat men niet meer inziet wat dicipline in direct optreden betekent , zonder dat er daarom scheve toestanden ontstaan .

Van homohaat naar gayparadelovers , van veel kinderen in gezin  naar abortussen , van zeer rijken naar zeer armen , van liefdesex naar porno  enz...

De mens kent de gulden middenweg niet meer ,  het geweten is vertroebelt .: het water onzuiver geworden door allerlei schadelijke en onschadelijke stoffen .

De mens mag niet meer  allochtoon  uitspreken en racisme uitroeren begint op de schoolplanken zeggen kenners .

Wat met dat kleintjes mekaar toch bijten , uitmaken voor dikkertje en dergelijke in klasjes en op speelplaats .Moet daar dan geen toezicht op zijn en blijven  .Overleg met ouders en directie in gelijk optredende acties met onderlinge verstandhuiding is een must voor alles en iedereen die een toekomst garandeerd op een waardige manier . Alleen jammer dat hier ook veel onzuiver water in deze gemeenschap binnensijpelt .

Dus ja strijd zal er altijd zijn of je nu allochtoon bent of niet . Strijd de goede strijd en doe het kwade weg met het goede : zei een zeer welbekende man !

willy op 15-02-2019 13:40

De EU heeft nu zelf toegegeven dat de klimaatreligie veel banen zal opleveren en voor bedrijven veel winst en voor de bevolking meer armoede , dus nu kennen we het motief. shalom

kim op 15-02-2019 14:49

Eigenlijk is het heel simpel, het volk bepaalt, zo niet, dan komt er een volksopstanding.

Doordenker op 15-02-2019 18:22

@Kim. Het lijkt alleen maar dat het volk bepaalt, maar dat is een waanbeeld. De bevolking wordt zodanig gehersenspoeld dat het de illusie heeft dat de mainstream media betrouwbaar zijn en dat we in een democratie leven.  Wie de rode pil neemt en deze illusie matrix doorprikt, komt echter tot het besef dat de mainstream media ons alle dagen misleiden met fake news en fake science. Democratie is een mooie facade waarachter dictatuur zich verbergt. De verkezingen worden niet vervalst in het stemhokje maar door de mainstream media die de bevolking 'hypnotiseren' zonder dat die zich daar van bewust is.  Door de mens veroorzaakte global warming is geen wetenschap meer maar is haast een ideologie-religie geworden. Heb je al opgemerkt dat als je mensen die 'geloven' in door de mens veroorzaakte klimaat opwarming met stevig wetenschappelijk onderbouwde argumenten probeert te overtuigen dat dit niet het geval is, ze bijna reageren als schuimbekkende hersendode zombies, die voor geen rede meer vatbaar zijn?  Het is bijna zoals in de zombies films waarin nog enkele mensen hun verstand behouden (zoals de lezers van Xandernieuws) maar de overgrote meerderheid van het mensdom veranderd is in zombies.

Pedro op 15-02-2019 18:25

 Ca. 10 a 20 mensen die hier regelmatig posten. En dat lijkt dan iedereen te zijn die het een beetje snapt wat er aan het gebeuren is.

vlokje op 15-02-2019 19:03

Mijn realiteit 

Heb zins 3 weken weer werk halve 5 op, 16.30 weer thuis 20 uur naar bed 5x, ik leef voor mijn werk , tis belachekijk , maar ik doe het!

500eu meer dan mij bijstand uitkering

Mijn reaktie isdus: het zal mij worst zijn, ik heb het beter,

sorry

JP op 15-02-2019 21:59

@vlokje Dat is een goede instelling vlokje, succes gewenst.

Mark S. op 15-02-2019 23:36

We worden hier in de EU net zo hard voorgelogen als in Noord Korea.

De media hier zijn net als de staatmedia daar die keiharde leugens als waarheid verkopen en het volk geloofd het. En moet het ook geloven ook want anders lig je eruit. Er is slechts 1 officiele mening toegestaan. De andere mening wordt gedemoniseerd en/ of voor het gerecht gesleept.

De zgn. vrijheid en democratie waarin we leven is flinterdun, een facade, een illusie. we leven in feite in een Noord Koreaanse 1 mening dictatuur.

Brossen voor de Junkers op 16-02-2019 06:54

Laat ons niet vergeten dat achter deze planmatige tirannie de heimelijke drievuldigheid schuilgaat van kerk, vrijmestelarij en zwarte adel!!!

MP op 16-02-2019 07:59

@Pedro Wij zijn dus met zeer weinig mensen!

Tom Hendrix op 16-02-2019 09:28

@ Mark S. 23.36. uur, op 15/2. Precies zoals U het zegt!

Tycho op 16-02-2019 10:26

Nederland heeft de ergste vorm van cencuur; namelijk de vrijwillige cencuur. De telegraaf is tegenwoordig smeriger en gemener dan tijdens de oorlog toen het nog de NSB propaganda uitbazuinde. Laudanum Dictatuur! 

AEO op 16-02-2019 10:32

@Mark S.,

Dat we inmiddels in een schijn democratie leven ben ik wel met je eens. Het raadgevend referendum afgeschaft. Een bepaalde partij al bij voorbaat uitsluiten is zelfs buitengewoon ondemocratisch! Maar ik vind een vergelijking met Noord-Korea toch erg overdreven. Misschien ben je niet zo goed op de hoogte met de toestand in Noord-Korea, de hel op aarde.

Ieder huishouden is verplicht om de portretten van de grote leiders op een prominente plek in de huiskamer aan de muur te hebben hangen. Ze moeten voorzien zijn van een mooie lijst, en daar mag geen stof op liggen. Als er tijdens inspecties, die altijd onaangekondigd plaats vinden, blijkt dat er een beetje stof op ligt, dan wordt het hele gezin opgepakt, om vervolgens in een strafkamp te worden geplaatst. Op het grote plein in Pyongyang staan twee enorme standbeelden van de eerste twee grote leiders, en dasr moet men verplicht een diepe buiging maken. Geen buiging maken betekent strafkamp. Op het bezit van een Bijbel staat ook weer deportatie naar een strafkamp, niet alleen voor het gezin maar ook voor de rest van de familie! In het geval van ontdekt Bijbel bezit betekent het zelfs een zekere dood, omdat men door zware dwangarbeid en ondervoeding uiteindelijk door uitputting bezwijkt. Zelfs als de schijn democratie hier nog veel verder wordt uitgehold, dan komen we nog steeds niet eens in de buurt van het systeem van Noord-Korea.

Pier op 16-02-2019 10:38

Vlokje en JP: ik sluit me aan bij de reactie van JP. Niks belachelijks aan overigens! 

DickG op 16-02-2019 12:00

Vlokje en JP, een lekkere echo instelling van jullie. 

Brossen voor de Junkers op 16-02-2019 15:44

@AEO : als de schijn van democratie hier nog veel verder uitgehold wordt dan komen we in de buurt van de DDR dat zelfs helemaal in onze buurt lag maar waar de schijn van democratie nog alleen bestond uit het woord democratie in de naam Duitse Democratische Republiek.

kim op 16-02-2019 15:47

@Doordenker, 

Vigilantibus scriptum est.

Gast op 16-02-2019 18:27

https://joop.bnnvara.nl/nieuws/leider-gele-hesjes-dreigt-met-burgeroorlog-en-staatsgreep-paramilitairen "Leider ‘gele hesjes’ dreigt met burgeroorlog en staatsgreep paramilitairen".

Wat bezielen die lui toch?

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl