HeadlinesActuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Franse scholen moeten ‘vader’ en ‘moeder’ vervangen door ‘ouder 1 en 2’

'Traditioneel gezinsmodel is ouderwets’ – Conservatieve politici oppositie beloven ‘angstwekkende ideologie’ terug te draaien

 
Een ‘ouderwets gezinsmodel’, vindt een parlementslid van Macrons partij (Afbeelding: Getty Images (2)). 

Het meest recente voorbeeld van de aanhoudende progressieve oorlog tegen het traditionele gezin is de deze week door het Franse parlement aangenomen wet die scholen verbiedt om nog langer de termen ‘vader’ en ‘moeder’ te gebruiken. Voortaan mag enkel nog gesproken worden van ‘ouder 1’ en ‘ouder 2’. De wet is zeer controversieel, want ook de minister van Onderwijs staat er niet achter, en zelfs vanuit  linkse kringen is er kritiek op, want ‘ouder 1 en ouder 2 duidt op een hiërarchie’, dus dat de ene ouder belangrijker zou zijn dan de andere. 

De wet, waarmee tevens een leerplicht voor 3 jarigen wordt ingevoerd, was een stokpaardje van president Macron links-liberale partij. Parlementariër Valérie Petit verklaarde dat hiermee recht wordt gedaan de ‘diversiteit van gezinnen’, ondanks het feit dat meer dan 95% van de Franse gezinnen gewoon bestaan uit een vader en een moeder. Maar volgens Petit is dat maar ‘een ouderwets sociaal en gezinsmodel,’ zoals ze het letterlijk uitdrukte. 

De president van de AFDH, de belangenorganisatie voor homo-ouders, trekt het nut van de wet in twijfel, omdat met de aanduiding ‘ouder 1 en ouder 2’ een volgorde van belangrijkheid wordt aangeduid. ‘Misschien kunnen beter het minder controversiële vader, moeder en wettelijk vertegenwoordiger worden gebruikt.’ 

‘Angstwekkende ideologie’ 

Conservatieve politici zoals Xavier Breton en Fabien Di Filippo vinden de wet getuigen van een ‘angstwekkende ideologie’. Dat zal dan die van de linksgroenliberale elite zijn, die stap voor stap alle traditionele en conservatieve waarden in het Westen afbreekt en/of omkeert, met als doel de samenleving te ondermijnen en verzwakken, en daardoor totaal te kunnen controleren en manipuleren. 

Naar verwachting zal ook de Franse Senaat akkoord gaan met de nieuwe wet. De leider van de Republikeinse oppositie,  Ludovine de la Rochère, beloofde echter dat de termen ‘moeder’ en ‘vader’ onmiddellijk weer zullen worden ingevoerd als zijn partij de volgende verkiezingen wint. ‘Onze burgers hebben niets gemeen met deze politieke klasse, noch met het beleid dat ze opleggen.’ 

Ludovine de la Rochère, leider van een Katholieke protestbeweging die tegen het homohuwelijk is, noemde de verplichte nieuwe termen ‘absoluut ontmenselijkend. Kinderen hebben leiding nodig. Dit amendement leidt tot het verdwijnen van fundamentele waarden.’ 


Xander 

(1) Zero Hedge
(2) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt dan verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwarte letters op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning, antisemitisme of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal, persoonlijke aanvallen of uitschelden kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.Het beheer kan er ook voor kiezen uw posting aan te passen. 
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten. Indien u zich daar niet aan houdt bent u niet meer welkom op de XN forums.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.Indien u zich daar niet aan houdt bent u niet meer welkom op de XN forums.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands.
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Inhoudelijke geloofsdiscussies op het Geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.
 16. Wees bedachtzaam en let op uw woordkeuze en formulering in uw postings, wat u op het internet plaatst blijft daar staan. Post niet onder uw eigen naam maar gebruik een nicknaam.

Allen: Er zijn hier geblockte posters die onder uw naam proberen te posten.

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammers kunnen wel uw naam gebruiken maar hebben geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod. 

Geloofsdiscussies naar Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum   Ik Geloof..(Geloofsforum 31)  verder te praten.

Reacties

willy op 16-02-2019 17:11

Het ouderschap is ook al stilaan aan het verdwijnen, zo heeft men nu ook drie geslachten, mannelijk, vrouwelijk en gender en pas op voor dat laatste want dat is een vlag waaronder veel schuil gaat. We leven in een complexe wereld die gecompliceerd is door linkse onnozelaars die het leven zo ingewikkeld maken dat ik binnenkort een ruimtereis ga maken , weg van die onnozele planeet met zijn moeten en niet meer van mogen ! Shalom

Gabriel op 16-02-2019 17:25

De idioterie viert hoogtij..

Tom Hendrix op 16-02-2019 17:28

Tekenen van de Eindtijd, lijkt mij. Het wordt met de dag gekker, dankzij de socialistische en neo-liberale elite.

Pier op 16-02-2019 18:30

Tja, het wordt er voor kinderen niet eenvoudiger op. Ze kunnen zo rond hun vierde jaar kiezen uit 15 genders (of 16?) dat maakt het leven al wat ingewikkeld. En dan die ouders. Ook zo wat. Je zal maar een 'ouder' hebben die eerst je vader was, daarna je moeder werd en nu dus 'ouder één', 'ouder twee' of misschien wel ouder drie of vier moet worden genoemd. Hoe bepaal je dat? Want je moeder, die eerst je vader was, en haar vriend, die eerst zijn vriendin en nu haar vriend is, die moeten ook ergens in de rangorde worden geplaatst. Je kunt overleggen natuurlijk, met je broertje, die er onlangs voor heeft gekozen je zusje te zijn. Of met één van je 'ouders' natuurlijk.

Maar hoe herken je je ouders nog? Ouder één (of twee, of drie?) heeft haar baard laten staan. De andere ouder loopt in een rok, maar dat was vroeger je vader. Je broertje die nu je zusje is weet het ook niet. De juf op school, nee dat mag ik niet zeggen, de 'leerkracht' op school weet het echter wèl!

Die maakt het eenvoudig. Die zegt: "niet zo zeuren leerling (zij, sorry, 'het' mag geen jongen of meisje meer zeggen, dus 'leerling'), jij ('jij' kan nog nèt) hebt 'ouders'. Die ouders voelen zich één van de 15 genders (of 16). Dat moet 'jij' respecteren. 'Zij' zijn dus de 'ouders' van 'jou', tenminste, als ze het zo voelen. Zo voelen ze zelf (kan 'zelf' nog wel? Tenslotte is 'zelf' ook aan verandering onderhevig) maar goed, 'zelf' voelen ze zich dus ook 'ouder' en dan dus ook 'één' of 'twee' (of drie of vier). De oplossing is dus dat 'jij' als je dat zo 'voelt' naar één van de wezens in jouw leefgemeenschap stapt en vraagt: ben 'jij' 'ouder' één, twee of drie?" Wat deze wezens dan antwoorden hangt af van wat ze op dat moment in 'zichzelf' 'voelen'. Dan moet jij, leerling, nog voor 'jezelf' bepalen of dat aansluit op wat 'jij' 'zelf' 'voelt' en dan weet je het! Simpel toch!? Ga nou maar weer spelen in de poppenhoek. Oh nee, dat is te gender-bevestigend. Met de traktor."

Kijk, dan heb je duidelijkheid. Dan discrimineer je niet! Dan weet je wie wie is. Tenminste, wat betreft de rangorde in de leefgemeenschap. Want 'jij' was via een donor 'ouder' (één of twee?) en een draagmoeder (sorry, 'draagwezen') (één of twee?) en kunstmatige inseminatie verwekt en daarna door je vader die je moeder werd en je moeder die je vader werd, geadopteerd. Dus dat wordt weer een hele zoektocht om te ontdekken wie die wezens oorspronkelijk waren en wie ze nu zijn. Want hoogstwaarschijnlijk zijn ze nu niet meer wat ze waren. 

Dan nog bepalen wat 'jijzelf' bent, tenminste vandaag, dus welke van de 15 (of 16) genders en dan heb je weer zekerheid in je bestaan! 'Jij' en je leefgemeenschap, de hoeksteen van de samenleving!

Tycho op 16-02-2019 18:41

Daar zakt mijn broek vanaf. Wat een mop! Het is net zoiets als de Gulden (wat eeen schitterend woord toch; daarbij vergeleken is lekker een vies woord) voor de Euro ruilen. Tommy Cooper kon het niet beter bedacht hebben. Volgens onze kinderen zijn wij bijde no. 1. Hebben de narren gemene zaak gemaakt en het bewind in handen gekregen? Je kunt je met goed fatsoen, als onderdaan van West-Europa, nergens meer in de derde wereld komen of je wordt uitgelachen; en terecht. Wat volgt?  

Eelke Piers op 16-02-2019 19:18

Zo kunnen we hier ook als we een nieuw kabinet hebben onmiddellijk alle "van het gas af"onzin verwijderen

Rode Wouw op 16-02-2019 19:40

Rebellie tegen Wie?

Raveltje op 16-02-2019 20:58

Wat wordt je toch tot vreselijke dingen gedwongen .

Kinderen die via de school worden gehersenspoeld en vaders en moeders moeten daar

aan meewerken.Het oude en vertrouwde de hoeksteen is ouderwets?

Het bestuur is compleet doorgeslagen.

JP op 16-02-2019 21:17

Hahaha, ze doen hun best maar. Aan dergelijke onzin doe ik niet mee en ik ben niet van plan mij daaraan te ergeren. Ik ga er niet eens een mening over vormen want dan gaat het in je hoofd zitten. In mijn leven is geen plek voor dergelijke onzin.

Celtic2b op 16-02-2019 22:00

Als over een jaar de guillotine weer in ere wordt hersteld in Frankrijk 

ook gewoon nummers hanteren voor degenen die dan gekort worden .

Hun namen doen er niet meer toe ...... !

Hoeder op 16-02-2019 22:38

Allemaal Agenda 2030. Helaas blijft de meute rustig doorslapen en is Ajax-Reaal Madrid belangrijker dan je vrijheid. En onze regering olv Rutte voeren dzee agenda rustig uit. Stem die landverraders weg op 20 maart. Stem PPV, of FvD.

Een leerkracht op 16-02-2019 23:11

al jaren is in Nederland dit ook het geval. Elk formulier van inschrijving heeft al zo’n 10 jaar ouder 1 en 2. Niks bijzonders. Daarna kies je uit welke vorm het is, vader, moeder, stiefouders, voogd etc. Deze diversiteit is echt niets nieuws en erg praktisch in onze administratie. Je kan er vanalles achter zoeken maar het is gewoon de praktijk. Je wil bij inschrijving gewoon alles goed ingevuld hebben. 

Em.Jee op 17-02-2019 00:06

Als ik dit artikel en de reacties goed lees is er maar een conlusie vast te stellen:

De wereld is van God los . . . . ojee ojee . . . .

Leon op 17-02-2019 00:15

Zeer plausibele uitleg van de leerkracht op

16-02-19/23.11 uur.

Het wordt wel een andere invulling, meneer of mevrouw leerkracht, als kinderen verplicht zouden worden of dusdanig geindoctrineerd dat bijvoorbeeld een 10 jarig jochie niet meer zou mogen zeggen:"mijn moeder is de liefste van de wereld" maar dat hij dan onterecht "verbeterd" wordt door "een leerkracht" die dan bijvoorbeeld zou zeggen:"je bedoelt ouder 2".

(Waarschijnlijk nog geheel in lijn met de sluipende islamisering waarbij ouder 1 altijd de man is en ouder 2 de moeder....2de plaats). Denk niet dat de aanhangers van deze ideologie ook maar iets hebben met de gender neutrale nonsens.

Cor op 17-02-2019 01:20

Gisteren was ik in een restaurant .er zat een familie .vader, moeder en 2 kinderen . De twee ouders zaten beiden met hun smart  mob te spelen . De kinderen zaten er bij als spek en bonen . Dus veel ouders hebben ook veel schuld aan wat er gaande is . Niet lang geleden werd er gesproken met en tegen   kinderen , arme donders . Ouders in de 40 en kinderen  z'n 10 ,12 jaar oud .

Een leerkracht op 17-02-2019 04:36

Als je de berichtgeving verder in de media volgt (zie Franse en Nederlandse media)dan gaat dit over de administratie. Niet over de termen die door kinderen in de klas en leerkrachten gebruikt worden. 

Leerkracht:

Uw post van

Een leerkracht op 16-02-2019 23:11

Al jaren is in Nederland dit ook het geval. Elk formulier van inschrijving heeft al zo’n 10 jaar ouder 1 en 2. Niks bijzonders. Daarna kies je uit welke vorm het is, vader, moeder, stiefouders, voogd etc. Deze diversiteit is echt niets nieuws en erg praktisch in onze administratie. Je kan er vanalles achter zoeken maar het is gewoon de praktijk. Je wil bij inschrijving gewoon alles goed ingevuld hebben.

Zoals u het omschrijft is er niets mis mee. De kern van de zaak is echter dat blijkbaar de woorden vader en moeder niet meer gebruikt mogen worden en dat bij wet vastgelegd.

Zelfs het AD schrijft erover: https://www.ad.nl/buitenland/ophef-in-frankrijk-ouder-1-en-ouder-2-vervangt-vader-en-moeder~a5ca7457/

en zie hier  DDS  https://www.dagelijksestandaard.nl/2019/02/totaal-doorgeslagen-gelijkheidsdenken-vader-en-moeder-heten-op-franse-scholen-tegenwoordig-ouder-1-en-ouder-2/

Kunt u de Nederlandse links  omtrent berichtgeving geven die u gevonden heeft op het internet aangaande deze zaak ? Mvg. Mod.

Eduard op 17-02-2019 06:55

Allemaal ver van mijn bed... Ik heb besloten mij alleen nog maar druk te maken over dingen in mijn directe omgeving. Alles wat verder dan 5 kilometer van mijn voortuin gebeurd zal me een worst zijn. Ze doen maar wat ze niet laten kunnen daar in Frankrijk. daar zouden wij ons als Nederlanders al helemaal niet druk om moeten maken. Eerst hier maar eens de boel op orde, vindt je ook niet? Aangezien dat niet gebeurd is mijn grens n u 5 kilometer. Prettige dag allemaal.

kim op 17-02-2019 09:11

Mag ik dan nog wel zeggen: 'mijn kinderen', of moet ik dan ook zeggen kind 1 of kind 2 etc.? Moet er even goed over na denken of ik kind 2, kind 1 ga benoemen.

ohje op 17-02-2019 11:09

Als mensen graag pinguin willen zijn,is een keuze niet waar.

Cale op 17-02-2019 12:24

Buigen voor islam. Het gezin moet kapot, behalve moslim gezinnen want die moeten herenigd worden. Gender neutraliteit, alleen voor blanken? Homo rechten behalve bij moslims want doodstraf is heel acceptabel? Enfin, we kunnen nog wel even doorgaan. Maar wie nog steeds niet in opzet geloofd leeft in een grot.

Qvic op 17-02-2019 14:41

Deze ontmenseling is al jaren aan de gang, iedereen heeft al een (BSN) nummer van de overheid gekregen. Zo heeft ook iedereen een bank rekening nummer. Dit wordt gehanteerd om alles digitaal te kunnen opslaan. Zodat iedereen en alles geregistreerd kan worden per computer en om verwisseling met iets of iemand anders uit te kunnen sluiten. Omdat ieder nummer uniek is in een computersysteem, daar er vele mensen de zelfde namen hebben zowel voor als achternaam en ook nog eens het zelfde geboorte datum. Dan is zo'n verwisseling van de persoon snel gemaakt. Dan biedt jou persoonlijke BSN nummer uitkomst. Niet alleen voor de overheid, maar ook voor jou zelf als persoon. De gehele samenleving moet en zal gedigitaliseerd worden. Zodat ook alles gecontroleerd kan worden vanuit de overheid. Dit lijkt eerste instantie angst aanwekkend, maar het heeft ook zijn voordelen. Hoe groter de gemeenschap wordt, is dit de enige methode om iedereen van elkaar te kunnen onderscheiden. De regel was altijd al dat ouder 1 de vader was en ouder 2 de moeder was. Vanuit de gedachten van een traditioneel gezin van vader en moeder, waar de vader altijd het hoofd van het gezin was. Nu er tegenwoordig veel alleenstaande ouders zijn en met de gender waanzin is het met deze methode voor de instanties makkelijker om de ouder 1 te onderscheiden van alle mogelijkheden van vandaag. Al die mensen die hier iets kwaadaardigs achter zoeken, leven nog in de analoge wereld en zijn niet met hun tijd meegegaan.

kim op 17-02-2019 16:03

Trouwens, nog iets, dan moet ook moeder- en vaderdag verdwijnen en veranderd worden in 'ouderdag 1 en/of 2 of 16, of Valentijnsdag zonder hartje, of dierendag met een gif. Waar zijn ze hier mee bezig in deze corrupte wereld, vooral de Duitsers die weer vooruitlopen. Schaf ook maar per direct onze vakantiedagen af, want vrijheid is er niet meer over de hele wereld. Bewust kapot gemaakt en de meelopers glimlachen maar zonder te weten dat ze in een kooi worden gevangen en de buit wordt opgeslokt via de klauwen van de handen van de griezels, wat een waanzin en een gedrocht wat de EU heet. Schaf ook maar direct de binnengesleepte binnenkomers af, want dit is mijn land en wie hier wil leven, ..... , maar gedraag je.

Mijn prachtig meisje noemde mij vanmiddag nog  : je bent de Liefste moeder van de hele wereld.

Michaël ;-{> op 17-02-2019 17:05

@ kim op 17-02-2019 16:03

Voor je dochter sta je dus al op nummer: 1

;-)

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl