HeadlinesActuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Gejammer op Sea-Watch3, maar Italiaanse minister ‘laat zich niet chanteren door mensensmokkelaars’

Migrant uit ‘Ebola’ Kongo: ‘Wij hebben ons leven gewaagd om naar Europa te gaan, waarom worden we dan afgewezen?’

 
Afbeelding: Getty Images (2)).

Al zo’n twee weken probeert het mensensmokkelschip Sea-Watch3 haar 32 ‘geredde’ Afrikaanse migranten in Europa af te zetten. Italië en Malta weigeren het schip echter te accepteren. De Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken, Lega leider Matteo Salvini, reageerde dat ‘wij al teveel valse vluchtelingen hebben begroet en teveel smokkelaars hebben verrijkt... Het is klaar met deze chantage.’ Echte asielzoekers kunnen volgens hem per vliegtuig komen en de officiële procedure doorlopen. De illegale route via de Middellandse Zee naar Italië blijft gesloten.

 

Migranten vol onbegrip: ‘Wij riskeren ons leven om naar Europa te gaan’

De migranten aan boord van de Sea-Watch3 worden steeds gefrustreerder, niet alleen omdat ze niet welkom blijken te zijn, maar ook vanwege de ruwe zee en harde wind. ‘Ik begrijp niet wat er gebeurt,’ verklaarde Bob Kiangala uit de Democratische ‘Ebola’ Republiek Kongo. ‘Wij zijn geen vissen, geen haaien, maar mensen... Wij hebben ons leven gewaagd om naar Europa te gaan, en nu we hier zijn aangekomen wijst Europa ons af. Wij weten niet waarom.’

De Duitse sociaaldemocratische politicus Helge Lindh bezocht de Sea-Watch3 en eiste dat Europa en Duitsland de migranten zo snel mogelijk opneemt. ‘De getraumatiseerde mensen, waaronder drie kinderen van 1, 6 en 7 jaar oud, hebben het koud en worden blootgesteld aan winterstormen, zeeziekte en een krapper voedsel- en drinkrantsoen... De mensen hier vechten als vluchtelingen in nood op zee om te overleven.’

Eén van de migranten sprong demonstratief van boord om naar Malta te zwemmen. De mediabewuste bemanning filmde hoe de man al snel weer uit het water werd gevist.

‘Al teveel valse vluchtelingen, het is klaar met deze chantage’

Luigi Di Maio, plaatsvervangend premier namens coalitiepartij M5S, toonde zich op Facebook bereid om tenminste de vrouwen en kinderen op te nemen als Malta het schip laat aanmeren. Het antwoord van minister van BiZa en Lega leider Salvini volgde op de voet: ‘De Italiaanse havens zijn gesloten. Wij hebben al teveel valse vluchtelingen begroet en teveel smokkelaars verrijkt.’

Aan de illegale mensensmokkelpraktijken moet wat hem betreft definitief een einde komen. ‘Wij kunnen medicijnen, voedsel en kleding (naar het schip) sturen, maar het is klaar met deze chantage. Ik heb mijn mening niet veranderd.’

Naast de Sea-Watch3 wacht nog een ander smokkelschip, de Sea-Eye met 17 migranten aan boord, op toestemming om de beoogde nieuwe Europeanen in een haven af te zetten.

 

Xander

(1) Journalistenwatch
(2) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt dan verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwarte letters op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning, antisemitisme of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal, persoonlijke aanvallen of uitschelden kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.Het beheer kan er ook voor kiezen uw posting aan te passen. 
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten. Indien u zich daar niet aan houdt bent u niet meer welkom op de XN forums.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.Indien u zich daar niet aan houdt bent u niet meer welkom op de XN forums.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands.
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Inhoudelijke geloofsdiscussies op het Geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.
 16. Wees bedachtzaam en let op uw woordkeuze en formulering in uw postings, wat u op het internet plaatst blijft daar staan. Post niet onder uw eigen naam maar gebruik een nicknaam.

Allen: Er zijn hier geblockte posters die onder uw naam proberen te posten

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammers kunnen wel uw naam gebruiken maar hebben geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod. 

Geloofsdiscussies naar Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum   Ik Geloof..(Geloofsforum 31)  verder te praten.

Reacties

willy op 05-01-2019 16:14

Het is tijd aan het worden dat men deze economische paradijs en utopie vluchteling de weg naar huis terug leert ze hoeven hier echt niet meer te zijn genoeg is genoeg. Dan zal ook het rijk van die mensensmokkelaars uit zijn die grof geld verdienen op kap van een andere want die arme migranten hebben er veel geld voor over om in het utopie Europa waar ze denken dat het aards paradijs hen opwacht. dus vele vluchtelingen zijn mepvluchtelingen die komen uit gebieden waar geen oorlog of miserie is, sluit de grenzen en stop met open deuren beleid van jaar in jaar uit welkom!  Shalom

stef springfield op 05-01-2019 16:21

en dat allemaal omdat ze hier en in de EU zwak zijn en laf

Patatje Oorlog op 05-01-2019 16:29

Salvini for President! De redder van Europa?

Joey France op 05-01-2019 16:49

Als die vluchtelingen werkelijk afzien (en ik twijfel er niet over dat de toestand op dat schip nu geen lachertje is) dan moet de kapitein zo snel mogelijk waar dan ook een haven binnenvaren, maar hij vertikt het om een van de vele havens van Noord Afrika aan te doen. Maar het moet en zal een haven aan de Europese kant zijn.

Het is de NGO zelf die 200 % schuldig is aan de volgens henzelf onmenselijke situatie van die vluchtelingen die zij als krapuleuze manupulatoren uitexploiteren . 

enk op 05-01-2019 17:27

Die 'vluchtelingen' willen naar Engeland, toch? Kunnen wij ook geen bootdienst opzetten om ze allemaal naar Engeland over te varen?

Jan op 05-01-2019 17:31

Als je er de rem niet op zet dan blijft alles maar komen en al ze weten dat het geen nut meer heeft dan zul je zien dat het zo is afgelopen. maar als je de deur open laat staan dan komen ze nog jarenlang. dus aan alles komt een einde maar je zal ergens moetten beginnen dat is met alles zo maar ja je hebt altijd mensen die ze binnen willen halen maar je krijgt ze nooit meer terug oorlog of niet. Ze moeten zijn eigen land maar eens leren opbouwen dat hebben wij ook moetten doen ook na de tweede wereld oorlog. Dus dat kan in die landen ook. ze zijn al jaren ontwikkelingslanden en ze komen maar niet vooruit hoe kan dat. En de rest van de wereld lukt dat wel kijk maar naar China en Japan die waren vroeger ook arm. Kijk nu maar eens wat ze presenteren, dus denk even goed na ook nederland heeft zich op gewerkt en dat is mijn mening.

Cale op 05-01-2019 18:41

Salivini ipv Juncker en ik zal pro-EU zijn!

kim op 05-01-2019 19:14

Het is een tsunami wat hier overspoeld wordt in Europa. Bewust en in een stroomversnelling gezet. Wij worden allemaal bedreigd en hebben geen enkel recht meer. Als dit niet stopt is het niet meer te houden, nu gaat het over een schip met amper 32 non persona grata aan boord. Dat is uiteraard een lachertje, iedere dag stromen er duizenden mensen de EU binnen, en het liefst willen ze allemaal naar NL. Door Soros persoonlijk uitgenodigd en heeft wijsgemaakt dat Rutte de grootste lachebek hier op ons continent is en ons belastinggeld dusdanig uitstrooit over de 'binnendringers' of moet ik zeggen: binnengesleepte oorlogstuig, zodat ze denken dat ze in een paradijs komen. Eigen volk moet bloeden en wordt uitgeknepen om te betalen. Ooit is het geduld op want wij zijn niet dom en geen islamieten, en daar zit het 'm, dan kan een gemêleerd Europees leger ingrijpen en ons hier weg te vagen. 

Raveltje op 05-01-2019 19:23

Terwijl eigen bevolking in de kou wordt gezet, gaat het binnenhalen maar door, omdat de euro zoveel  waard is? 

Er gaat veel geld naar ontwikkelingshulp en dan nog zijn ze niet in staat om hun eigen land te onderhouden. 

Ik geef Salvini groot gelijk, dit moet stoppen!! Vooral die smokkelaars heeft niets te maken met mensenrechten. 

En dan al die verdragen waar ook niets van klopt. Grenzen sluiten is mijn motto. 

Tom Hendrix op 05-01-2019 19:25

Eens met de Italiaanse minister Salvini. En gelijk begint natuurlijk zo'n socialistische/rode madam te kraaien, dat Duitsland of wij ze moeten opnemen. Laat ze ze zelf allemaal in huis nemen. O ....wacht links is goed in blablabla, maar niet via hun eigen huis of portemonnaie. Ik walg van dat hele cabral der eu.

De Vreemdeling op 05-01-2019 20:35

Met het gevaar , als ze worden opgenomen in een Europees  land , dat ze Ebola naar onze streken brengen .

Cefas op 05-01-2019 20:56

Terug naar eigen land en eigen land opbouwen i.p,v. levenslang te vegeteren in andermans land.

Cefas op 05-01-2019 20:58

Criminele mensensmokkelaars hard aanpakken en dit verdienmodel laten opdrogen.

Thomas L op 05-01-2019 21:52

Het schip laten aanmeren, de migranten van boord laten gaan (het komt op die dertig of veertig nu toch niet meer aan), maar het schip gerechtelijk in beslag nemen, en verkopen aan een sloopbedrijf, en de kapitein vervolgen voor medeplichtigheid aan mensensmokkel.

lies op 05-01-2019 22:00

Grenzen dicht en goed ook. Iedereen blij. Wij dat er geen paradijs  zoekende vluchtelingen meer binnen komen , en zij, dat we ze geleerd hebben om zelf hun problemen op te lossen . Weg lopen voor problemen is nog nooit een oplossing geweest. Misschien een goed idee, om ze dat eens uit  te leggen. Dat kan mooi nu ze op die schuit zitten. Kunnen z egelijk terug naar Afrika gebracht worden. Eind goed al goed 

Doordenker op 05-01-2019 22:07

We hebben duidelijk te maken met een zogenaamde  ‘softe' invasie uit derde wereld landen van mensen, die de rotzooi die ze er in hun eigen land van gemaakt hebben, willen 'ontvluchten' om nu ons hiermee te komen 'verrijken'. Dat deze 'softe' invasie op een ‘ongewapende’ manier gebeurt, doet niets af aan het feit dat het wel degelijk om een regelrechte invasie van ongevraagde 'indringers' gaat ondanks de eufemismen (vluchtelingen, immigranten, etc.) die linkse politici en mainstream media gebruiken om dat feit te verbloemen.

Wakkere Joost op 05-01-2019 22:22

Ach mensen als jullie toch eens wisten wie er werkelijk achter dit alles zit

dan valt jullie mond open van verbazing.

Nieuw Begin op 05-01-2019 23:11

Als de EU zou willen:

https://ejbron.wordpress.com/2019/01/05/illegale-binnenkomsten-succesvol-gereduceerd-australie-kan-vluchtelingenkampen-sluiten/

De buitengrenzen van de EU zouden heus wel afdoende kunnen worden bewaakt maar wat als de onwerkelijke wereld van sinistere politici grenzeloos is? Dan zijn die buitengrenzen niets meer dan oude (symbolische) hiëroglyfen uit het folklore museum Europa 1.0

Oma op 05-01-2019 23:51

Hamburg en Bremen zijn toch Duitse havens waar zelfs containerschepen aanmeren? Zet ze maar af bij merkel op de stoep en Marseille is er ook nog dus op de stoep van macron is vast ook nog plaats? 

Bovendien zijn 'mensonwaardige omstandigheden' op het schip is toch zeker wel de verantwoordelijkheid van de sea-watch3 want ze kunnen deze vermeende vluchtelingen ook in afrikaanse havens afzetten zodat ze niet te lijden hebben van de woeste zee en de kou? (Marokko of tunesië zal hun geloofsgenoten toch zeker wel met open armen ontvangen? Dat schrijft hun 'geloof' toch voor als plicht?) Dat geldt voor elke ferrie mensensmokkelaars die daar rondvaren.

Trouwens, nog een vraag: voor europeanen geldt vrij verkeer van personen en goederen in europa. Waarom mogen niet-europeanen/vluchtelingen van over heel de wereld, zich dan ook vrij bewegen tussen eu-lidstaten? Dat is hen als niet-euopeanen niet toegestaan!

Janus op 06-01-2019 00:19

Volgens Eric Jon Phelps, mede bekend door zijn boek Vatican Assasins, gaan de moslims hier in Europa oorlogje voeren en gaan de niet-moslim Afrikanen daarna de boel leegroven.

Rienus op 06-01-2019 00:36

Het zijn mensen op zoek naar een hotel met het werkelijk stupide idee dat alles voor ze in orde is gemaakt na de reis. Wie heeft dat idiote idee bij die mensen aan gedragen? Ik vind het ronduit stuitend dat Merkel haar stomme politiek zo mag doorvoeren. Ik vind het van een ongehoorde laksheid getuigen dat autochtone Europeanen die walgelijk politici hiermee laten wegkomen. Die hele kliek moet zich netjes verantwoorden. Alle hotelgasten moeten terug niet goedschiks dan maar hard. En dan valt er misschien iets van te maken, maar dit is gewoon kolder.

Koolmees op 06-01-2019 07:36

Wakkere Joost je hebt helemaal gelijk. De mensen die hierachter zitten hebben een geweldige agenda. We zien ze niet en horen ze niet, alles wordt in het geniep gedaan. Veel blabla. Iemand uit een land in Afrika vertelde, dat er mannen in pakken in hun dorpen kwamen en ze vertelden, dat ze naar europa moesten komen, want daar kreeg je een huis een baan, auto en de hele mikmak, want ze waren nodig in europa. Vindt je het gek, dat die gasten boos zijn. Maar aan de andere kant hebben ze een telefoon met internet en kunnen ze lezen hoe het hier echt toegaat. Gewoon je kop in het zand steken en toch komen, dan is het je eigen stomme schuld. Die stroom vluchtelingen uit zogenaamd Syrie, allemaal jongemannen uit pakistan en andere landen, goed gekleed, zagen er echt niet als vluchtelingen uit, kwamen hier naar toe. Uiteindelijk moeten er veel mensen zijn, als je een oorlog begint en dat kan niet met vergrijzend europa. We zullen zien waar dit zal eindigen. De mensen die zich inzetten voor het werk van satan zijn goed op dreef, hij heeft niet zoveel tijd meer.

van buiten op 06-01-2019 09:11

Beste Xander op dit moment is er in nederland bijna geen aanvoer meer van asielzoekers, de azc,s raken leeg de doorstroming stagneert en allemaal dankzij Poetin die rust heeft gebracht in die gebieden, wat je nu nog krijgt zijn goud zoekers uit Afrika. Op dit moment moet je juist heel allert zijn, werk allemaal aan je conditie wordt fit het worden lange tochten, met of zonder hesje, de tijd die gaat aanbreken zal met horten en stoten de mensheid ten goede komen, en het zal mischien uit een hoek komen waar je het nooit van verwacht had.Verder zal ik zeggen pluk de dag en geniet er van. 

maria op 06-01-2019 09:27

Wakkere Joost op  22.22

Je maakt mij wel heel nieuwsgierig met je opmerking !

Kun je wat meer uitleg geven ?

Maya op 06-01-2019 14:20

@ All de waarheid komt langzaam boven. Wie de echte macht hebbers zijn ? 

https://youtu.be/Lr6N8tE7cxc

Tom Hendrix op 06-01-2019 15:42

@ van buiten: 09.11. uur. Gelooft U dat werkelijk? De zieligheidsindustrie draait anders op volle toeren hoor. Hier in het Zuiden des lands gaan ze juist azc's openen! 

Tom Hendrix op 06-01-2019 15:43

@Bundy: 03.40. uur. Maa5r dat mag niet gezegd worden van de lakeien van Soros en de NWO hoor.

Qvic op 06-01-2019 16:19

Laat dat schip maar dobberen, het is nu namelijk de verantwoording van de kapitein en niet ons probleem. Die zogenaamde vluchtelingen zijn criminelen of gelukszoekers of deserteurs. Geen van alle wil jij als buurman hebben, dus waarom moeten wij Europeanen dan medelijden met die gasten hebben? Wij zijn niet schuldig aan hun levenstoestand, daar hebben zij zelf bewust voor gekozen. Jij behoeft toch ook niet mee te betalen aan buurmans nieuwe auto en hij klaagt niet aan, als jij geen medelevend toont en je knip niet trekt, omdat hij dan geen nieuwe auto kan kopen. Nou dit bizarre voorbeeld is nou exact het zelfde wat hier nu gebeurt. Die illegale immigranten willen op onze kosten een lekker lui leventje leiden hier ergens in Europa, want dat is voorgespiegeld door die mensensmokkelaars.

gust op 06-01-2019 18:43

nie pleuje mr salvini

kim op 06-01-2019 20:03

@Wakkere Joost, ben ook heel benieuwd met wie je op de proppen komt. 'wie er werkelijk achter dit alles zit'.

van buiten op 07-01-2019 06:12

@Tom Hendriks. Dat weet ik omdat er diverse bedrijven er werkzaam aan zijn, die al die azc's voorzien van bepaalde instalaties, die worden door de overheid opgelegt aan die instanties en ook het onderhoud moeten bijhouden,  en mocht je denken dat al die gebouwen van de overheid zijn dan heb je het mis, er zijn ook veel particulieren instanties ( belggers) die hier hun brood in zien te verdienen. Je moet je eens achter je oren krabben waar ze nog meer voor gebruikt kunnen worden.   

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl