HeadlinesActuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Economische top Davos: Rijkdom miljardairs meer dan verdubbeld ten koste van burgers

80% burgers zijn er sinds 2009 op achteruit gegaan - Opkomend populisme bedreiging voor links-liberaal beleid dat ook in Nederland de laatste resten welvaart van de burgers naar de zakken van een klein eliteclubje verplaatst

 
Als je rijk bent kijk je in Davos niet op of om als je voor een salade met wat kip en kaas omgerekend € 42,40 –een bedrag waar veel arme bijstandsgezinnen in Nederland een of zelfs twee weken van moeten zien te eten- moet betalen.

Het Wereld Economie Forum in het Zwitserse Davos is weer begonnen. De rijken en machtigen der Aarde zijn bij elkaar gekomen om het globalisme, dus open grenzen en massa immigratie, nog verder door te voeren. Het heeft hen immers schatrijk gemaakt: de top 12 kreeg er tussen de edities van 2009 en 2017 maar liefst $ 175 miljard bij. 80% van de gewone bevolking zag in diezelfde periode zijn welvaart juist dalen, wat in Frankrijk de Gele Hesjes beweging geboren heeft doen worden. De verwachting is dat de Westerse elite in Davos zich niets van de zorgen van de gewone man zal blijven aantrekken, en afspraken gaat maken voor de snelle oprichting van een globalistische EU-superstaat met onbeperkte massa immigratie en torenhoge klimaat- en energiebelastingen, die de overgebleven welvaart van het volk zullen wegzuigen en in de zakken van deze links-liberale elite zullen deponeren.

 

De financieel-economische site Bloomberg vindt het ‘geen verrassing’ dat de superrijken nog rijker zijn geworden. De centrale banken hebben in de jaren na de crisis voor $ 16 biljoen in de financiële markten gepompt, en daar heeft eigenlijk alleen een klein eliteclubje buitensporig van kunnen profiteren.

Deze globalistische elite is ‘rijker dan ooit’,  zo wordt dan ook geconstateerd. Twaalf ‘Davos’ miljardairs zagen hun vermogen sinds de editie van 10 jaar geleden met tientallen, honderden en in het geval van Mark ‘Facebook’ Zuckerberg zelfs 1853% groeien. De top 0,1% bezat in 2017 maar liefst $ 8,9 biljoen, tegen $ 3,4 biljoen in 2007. Alleen de beruchte George Soros noteerde een flinke daling van 61%.

Populisme bedreigt rijkdom en macht elite

Hun fors toegenomen rijkdom is een van de belangrijkste redenen waarom de elite zo fel tegen het snel groeiende ‘populisme’ (en ‘nationalisme’) is. Dat alleen de top 20% van het volk er tussen 2009 en 2017 ietsje op vooruit ging, en de onderste 80% er juist op achteruit, past perfect in hun welvaartsverplaatsingsbeleid dat uiteindelijk ook de West Europese burgerij –vooral via steeds hogere, maar valse klimaat- en energiebelastingen en open grenzen/massa immigratie, wat de samenleving jaarlijks nu al tientallen miljarden kost- arm zal maken.

Terugslag en verzet in Frankrijk, Italië, Groot Brittannië, VS

De terugslag tegen dit schaamteloze egoïsme en deze meedogenloze uitbuiting begint echter zichtbaar te worden, vooral in Frankrijk, waar de tot hun neus uitgeknepen burgers het links-liberale globalisme, wat ook al jaren hoogtij viert in Den Haag, spuugzat zijn en zich middels de Gele Hesjes zijn gaan verzetten.

De Italianen hielpen om dezelfde redenen een populistische regering aan de macht. En vergeet ook de Britten niet, die via Brexit uit de in de maak zijnde EU-Superstaat gestapt. Of de Amerikanen, die massaal tegen het establishment stemden door Donald Trump in het Witte Huis te helpen.

Massamedia zijn propagandakanalen geworden

Van de massamedia hoeven de bezorgde en boze burgers op enkele uitzonderingen na geen enkele steun te verwachten, want die worden voor 80% tot 90% gecontroleerd door concerns die het bezit zijn van uitgerekend dezelfde links-liberale globalisten. Journalisten en (hoofd)redacteuren die niet in de pas lopen en afwijken van de hen voorgeschreven (VN/EU-, immigratie- en klimaat-)propaganda, worden simpelweg op een zijspoor gezet of ontslagen.

Het gevolg van het globalisme is dat de rijkdom op de wereld volgens de Gini coëfficiënt ongelijker verdeeld is dan ooit tevoren. Het zou hilarisch zijn als het niet zo dieptriest was dat de elite ieder jaar in Davos hun zogenaamde ‘zorgen’ uitspreken over die groeiende ongelijkheid, maar vervolgens vrolijk doorgaan met het verder vergroten daarvan.

Veroorzakers na crisis 2008 enkel bezig met nog rijker te worden

Anand Giridharadas, auteur van ‘Winner Takes All: The Elite Charade of Changing the World’ omschrijft het treffend: ‘Dezelfde zwendel die de crisis (van 2008) heeft veroorzaakt zorgde ervoor dat de verliezen werden gesocialiseerd (= op de burgers werden afgewenteld).’ Het waren deze globalisten en deze miljardairs die achter die crisis zaten. Maar in plaats van het zoeken naar echte oplossingen waren ze daarna enkel bezig met hoe ze na de crisis nog meer macht en rijkdom konden krijgen, hoe ‘het plebs’ met allerlei drogredenen (zoals het klimaat) nog verder uitgezogen kon worden – en tot nu toe helaas met groot succes.

De sombere voorspelling op Zero Hedge is dat er niets zal veranderen, omdat het deze elite is die alle macht naar zich toe heeft getrokken en het politieke, financiële, economische en maatschappelijke beleid bepaalt, niet de honderden miljoenen mensen die van hooguit een paar tientjes per dag moeten zien rond te komen.

Eindigt dit in een revolutie of burgeroorlog?

Totdat de grens van wat de gewone man kan hebben is bereikt, en dat lijkt in Frankrijk inmiddels het geval te zijn. Volgt hieruit een ware volksopstand en misschien zelfs een revolutie of burgeroorlog, dan hebben we dat geheel en al aan de ‘Davos’ elite en hun gewillige marionetten in de diverse Westerse hoofd- en mediasteden te danken.

 

Xander

(1) Zero Hedge 

 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt dan verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwarte letters op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning, antisemitisme of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal, persoonlijke aanvallen of uitschelden kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.Het beheer kan er ook voor kiezen uw posting aan te passen. 
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten. Indien u zich daar niet aan houdt bent u niet meer welkom op de XN forums.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.Indien u zich daar niet aan houdt bent u niet meer welkom op de XN forums.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands.
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Inhoudelijke geloofsdiscussies op het Geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.
 16. Wees bedachtzaam en let op uw woordkeuze en formulering in uw postings, wat u op het internet plaatst blijft daar staan. Post niet onder uw eigen naam maar gebruik een nicknaam.

Allen: Er zijn hier geblockte posters die onder uw naam proberen te posten

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammers kunnen wel uw naam gebruiken maar hebben geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod. 

Geloofsdiscussies naar Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum   Ik Geloof..(Geloofsforum 31)  verder te praten.

Reacties

Eelke Piers op 22-01-2019 16:50

ls de massa-immigratie eenmaal bezig is dan is onze sociale pot en ook het pensioenfonds snel op en dan zullen de arbeidskrachten veel goekoper worden en wordt het een kwestie van overleven..

Gelukkig is de Euro iets dat alleen de waarde heeft die we er aan geven maar in werkelijkheid heeft het geen waarde

rudy op 22-01-2019 16:58

Waarom denken jullie dat uit het Vlaamse Extreem-Rechts een nog extremer figuur is afgesplitst ? Zijn naam is Dries van Langenhove , student Rechten te Gent en afkomstig van een arm gezin uit Ukkel (Brussel).  Fanatieker dan hem bestaat niet ! Op zijn blog verheerlijkt hij concentratiekampen en uiteraard, Hitler !

 

Het schijnt dat vele jonge Vlamingen voor hem gaan stemmen in mei ...

Hoeder op 22-01-2019 16:59

Hopelijk is Qanon waar en gaat het tij keren. Ik geloof daarin. Steeds meer mensen worden toch een beetje wakker. Als burger moet je NL deze elite wegstemmen in maart.

JP op 22-01-2019 17:44

Verandering zal van onderaf moeten komen.

MP op 22-01-2019 17:46

Zelfs na de recente kostenstijgingen hier in NL nog steeds geen verzet. Als je erover begint bij familie of vrienden dan heb jij het gedaan. Worden ze nog boos omdat je altijd zo negatief bent. Maakt me erg verdrietig dat we zo met elkaar hier omgaan. Zelfs je naasten. Jezus had zo gelijk met dat de liefde zal verkillen. De liefde voor mamon voert hier in NL de boventoon. Moge God ons bijstaan!

joost op 22-01-2019 18:11

die superrijken zijn niet links iberaal of rechts conservatief. ze zijn superrijk.

"geld" kent geen politieke kleur, is neutraal. het voelt zich het prettigst met veel bijelkaar.

een schamenscholingsverbod is misschien een idee?

hmmm, neh, verboden bleken altijd slechte ideeen.

Ernie van de Wal op 22-01-2019 18:43

@MP. Veel geref. vrijgemaakten in mijn familie. Ik kan je verhaal bevestigen. Ziende blind en horende doof. Lezen Nederlands Dagblad. Waar een Volkskrant of een Parool nog een enigszins realistische inslag hebben (niet mijn mening, maar wel navolgbaar) is dat ND qua berichtgeving niet alleen van God los, maar ook van elke vorm van realiteitsbeleving. Dat blaadje i.c.m. het NOS journaal is van voor die, op zich best goed ontwikkelde mensen de leidraad.

Cale op 22-01-2019 18:54

Vreemd blijft het dat de belangrijkste staatshoofden niet in Davos zullen zijn: Trump, Putin, Xi, Modi, May, Macron hebben afgezegd. Teken aan de wand?

Cale op 22-01-2019 19:01

Met die sombere voorspelling van Zerohedge ben ik het wel eens. Alles kan teruggebracht worden tot angst voor de macht. Welke macht dan? Eenvoudig. De macht die je bankpasje en je bankrekening kan blokkeren, direct of indirect, want daarmee houdt alles voor jou en je gezin op. En daar is niet veel voor nodig. Daarom zijn de meeste mensen bang. Gewoon. Angst.

Tieske 666 op 22-01-2019 19:07

Ik heb de hoop al op gegeven in het grootste deel van Nederlandse bevolking.

geen mentaliteit , geen ruggengraat , hypocriet en achterbaks.

ze voelen zich nog verheven en beter als de rest van Europa ook nog.

er gaat hier nooit geen opstand komen.

we zullen toch echt moeten hopen op de Franse bevolking of Italië misschien.

Pedro op 22-01-2019 19:18

@MP: volgens mij heb jij dezelfde familie als ik ;-)

kim op 22-01-2019 19:38

You don't know what you've got, until it's gone. Dit is voor de tosti-eters in Davos.

j v/d valk op 22-01-2019 19:47

Ik denk dat zij, de 1% hun hele vermogen in hebben gezet ! Voor het grote NWO spel.

Misschien wel verplicht ! Dat houd de secte scherp en dienend.... 

Gast op 22-01-2019 20:23

De liefde voor Mammon voert hier in NL de boventoon, ook geen wonder dat de VVD nog steeds de grootste partij is. Ondertussen wil die partij de rechtsbijstand voor lagere inkomensgroepen fors inperken, lees ik op https://www.vsanadvocaten.nl/persberichten.asp?nb=10128&cat=6004 "VSAN toont aan: plan Dekker voor rechtsbijstand deugt niet".

De rijken rijker maken en de armen armer is niet links-liberaal, maar rechts-liberaal. Denk maar aan het VVD-beleid, dat beleid is echt niet links te noemen.

Raveltje op 22-01-2019 20:23

Aan de ene kant willen ze dat je gezonder moet leven en andere kant zetten ze allen op honger

Dat is wat de elite doet

Celtic2b op 22-01-2019 21:23

Toch zag ik iet interessants hier in het Oosten , maar het zal wel vaker (gaan) voorkomen.

Er werd een stuk land aangeboden , de verkoper wilde als betaling ook onderhandelen

met goud, zilver of antiek antiek als betaling .....

Dus terug naar de ruilhandel en Echt geld !

Morpheus op 22-01-2019 22:43

26 rijken=^50% wereldbevolking

Bron Oxfam via https://www.theguardian.com/business/2019/jan/21/world-26-richest-people-own-as-much-as-poorest-50-per-cent-oxfam-report

Lees ook over Qanon via https://www.wanttoknow.nl/hoofdartikelen/en-als-q-en-het-grote-ontwaken-echt-zijn/

Patatje Oorlog op 22-01-2019 22:49

Als die rijkdom uit aandelen bestaat moet je die vermogensgroei met een korreltje zout nemen. Het betreft in dat geval de laatste koers bij de laatste transactie geëxtrapoleerd naar alle aandelen. Oftewel een papieren vermogen. Want stel dat alle rijken al hun aandelen tegelijkertijd zouden verkopen, dan zouden die niets waard zijn. Er is dan immers nauwelijks iemand die ze kan of wil kopen. Het is een slimmigheidje van de politiek om de waarde van aandelen te baseren op de laatste koers. Zo kunnen ze belasting heffen op fictief vermogen.

Henk Smulders op 23-01-2019 00:28

Rijken Rijker / Armoede Erger...   I krijg 74% van mijn Nederlands pensioen uitbetaald in Canada.  mijn vrouw heeft nog niet de pensioen leeftijd en ik had het geluk nog net in de regeling partner toeslag te vallen. Anders had ik helemaal op droog brood gezeten.

Op December 2018 krreg ik per maand 1,108.39 euro AOW uitbetaald... per January 2019 is dit verlaagt naar 1,034.21 Euro per maand, dit betekend voor mij een inkomens verlaging van maar liefts 74.18 Euro per maand.

Grof schandalig is het enigste dat ik er van kan zeggen, Kun je naagaan wie de asielzoekers industrie moet betaalen.   

dolphin op 23-01-2019 01:36

Met de euro is het salaris van het volk gehalveerd , inmiddels zijn de kosten de guldenwaarde al weer ver voorbij , maar het salaris bij lange na niet meegegaan , gek he dat er een groep is die daar enorm van profiteert en miljonair wordt.

Kortom je reinste diefstal , gelegaliseerd door de overheid , die alsmaar meer bedrijven tegemoet komt dor de bevolking van alles te verplichten , en het probleem hiervan is dat in slechtere tijden mensen hopeloos in de probemen geraken en er nooit weer bovenop komen , want alles staat op t scherpst van de snede.

kortom de overheid is er niet meer voor de bevolking , maar de bevolking voor de roverheid (en daaraan gekoppelde bedrijven) waarmee zij zich automatisch degradeerd tot mafia

doggy945 op 23-01-2019 11:08

Verschil tussen vermogen en inkomen even uitgelegd: https://www.armstrongeconomics.com/world-news/taxes/inequality-of-wealth-2/

Bevolkingsreductie is het ultieme doel van de elitaire global warming crowd, wolven in schaapskleren zijn het: https://www.armstrongeconomics.com/world-news/civil-unrest/the-clash-between-normal-people-the-global-warming-crowd-green-extremist-overlords/

willy op 23-01-2019 14:58

wij zijn volop aan het verarmen door migratie en het klimaat dat de gewone burger kan betalen. Shalom

Tom Hendrix op 23-01-2019 15:29

@ Willy: 14.58. uur. Helaas, is dat de realiteit.

jottum op 23-01-2019 17:08

Voor een ontzettend lekkere en kwalitatief eersteklas crocq betaalde ik in de zomer in belgie slechts 11,50 euro, en geen 32 euro zoals op bovenstaande menukaart..

Daarom is het te hopen dat het flink opwarmt op aarde en in de winter aangename lentetemperaturen zullen gaan heersen: winters zijn te duur in gas en huur, terwijl energietransitie het afwentelen van de angst van huiseigenaren en goed betaalde ambtenaren en politici is.

Maatwerk op 23-01-2019 20:25

@mp

Ik herken dat ook in mijn omgeving.

Gorghel op 24-01-2019 15:51

Verarming en het verwerpen van Goddelijke waarden gaan hand in hand. Wanneer de arme mensen zelf elkaar als concurrenten zien, elkaar zwart maken om een baan te kunnen krijgen/behouden, met de ellebogen werken, slijmen bij de baas etc. oftewel er lage waarden op nahouden, dan profiteert alleen de werkgever. Is je werkgever een N.V. die niet voor jouw welzijn werkt maar voor die van de aandeelhouders, dan draag je aldus bij aan het verarmen van je collega en van jezelf.

Terwijl je ook samen had kunnen opstaan tegen de baas. De slechts verdienende mensen zijn zelfs niet eens bij een vakbond aangesloten. Vroeger, met sterke vakbonden, konden deze de werkgevers weerhouden van grove uitbuiting van de werknemers. Tegenwoordig zijn vakbonden een aflopende zaak aan het worden. Oftewel, de rijken zijn georganiseerd en de armen zijn verdeeld en gunnen elkaar weinig. Daarom worden de armen dus armer en de rijken steeds rijker.

Gast op 25-01-2019 08:45

Op https://www.nrc.nl/nieuws/2019/01/25/wereldleiders-op-zoek-naar-een-nieuw-verhaal-in-davos-a3651671 "Wereldleiders op zoek naar een nieuw verhaal in Davos". Lees dat stukje "Verval van een wereldorde" maar.

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl