HeadlinesActuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Westerse elite boos dat Trump wil stoppen met oorlog in Syrië

Minister van Defensie Mattis treedt terug, vermoedelijk omdat hij permanente Amerikaanse bezetting van Syrië wilde

 
Mattis (L) kan zich niet langer vinden in Trumps streven om te stoppen met overzeese militaire interventies zoals in Syrië. (Afbeelding: Getty Images (3)).

Het was één van zijn campagnebeloften, en die lijkt nu te worden ingelost: stoppen met deelnemen aan de zinloze oorlog in Syrië, hopende dat de stabiliteit in het land terugkeert en het massale bloedvergieten stopt. De Westerse politieke-, media- en NGO elite is woest op president Trump, want met het terugtrekken van Amerikaanse troepen zou hij de wereld ‘onveiliger’ maken. Nee, de nog altijd verafgode Obama deed het pas goed in hun ogen; hij liet landen zoals Libië en Jemen direct of indirect plat bombarderen, en veroorzaakte alleen al in Syrië honderdduizenden doden door grootschalige steun aan de islamistische rebellen/terreurgroepen, wat mede de huidige migrantencrisis in Europa in gang zette.

 

De bekende Libertarische politicus Ron Paul schrijft dat de Amerikaanse en Europese elite ‘geschokt’ is dat Trump de troepen –naar verluid binnen 60 tot 100 dagen- uit Syrië terugtrekt. De stap zou minister van Defensie James Mattis ertoe gebracht hebben om zijn aftreden aan te kondigen. Volgens sommige bronnen zou Mattis juist het tegenovergestelde van Trumps beleid in Syrië voor ogen hebben gehad, namelijk een feitelijk permanente gedeeltelijke bezetting van het land.

Geschokte en hysterische reacties

De Democraten en de door hen gecontroleerde massamedia schreeuwen dat het stoppen van de Amerikaanse deelname aan de bloederige oorlog ‘verwoestende en gevaarlijke’ gevolgen voor de VS zal hebben. De door Amerika gesteunde Koerdische paramilitaire groepen toonden zich eveneens ‘geschokt’, want zij zijn bang dat Trumps besluit de weg zal vrijmaken voor een Turkse invasie, bedoeld om hen te verpletteren.

De haviken die zowel de Westerse politiek als media controleren doen nu alsof de hel gaat losbarsten. Eric Jones, Afghanistan veteraan, geeft als commentaar dat ‘het Amerikaanse leger door de interventionisten wordt gebruikt als een strategisch ‘schiet-en-vergeet’ wapen: zet ergens troepen in, en reageer vervolgens hysterisch op een dreigende Apocalyps als iemand oproept deze troepen terug te trekken. Beide partijen zijn verslaafd aan militaire macht als eerste en enige optie voor het buitenlandse beleid.’

‘Het is altijd vermakelijk te zien als mensen die niet lastig gevallen willen worden met de langste oorlog in de Amerikaanse geschiedenis, Afghanistan, plotseling staan te dringen om hun ongeïnformeerde meningen te geven over militaire maatregelen betreffende de eis dat Amerikaanse troepen in Syrië moeten (blijven) vechten.’

Alleen Rusland en Iran zijn legaal in Syrië

Voor degenen die erop wijzen dat Rusland en Iran ook in Syrië aanwezig zijn: inderdaad, maar die zijn daar op uitnodiging van de wettige Syrische regering. Dat geldt niet voor de Amerikanen, Turken en Fransen. Daarom is hun ingrijpen daar staatsrechtelijk gezien illegaal. Hetzelfde moet gezegd worden van de Israëlische luchtaanvallen in Syrië, hoe begrijpelijk die wellicht ook mogen zijn in het licht van de Iraanse doelstelling om Israël te willen vernietigen.

Ook wordt nu gezegd dat ISIS nog niet helemaal is vernietigd, maar het piepkleine stukje land dat de slechts 14.000 overgebleven strijders nog in Syrië bezetten zou toch geen enkel probleem hoeven te zijn voor de Fransen, die beweren juist om deze reden wel in het land te blijven. Of is het (ook) de Fransen er in werkelijkheid helemaal niet om te doen om ISIS te verslaan?

‘Buig niet voor de oorlogshitsers, meneer de president’

Ron Paul, die altijd al een einde wilde maken aan de vele wereldwijde Amerikaanse interventies, roept Trump op om ‘niet te buigen’ voor de ‘oorlogshitsers’ in Washington (1).

Tenslotte is Trump in lange tijd de eerste president die géén nieuwe oorlog begonnen is - met uitzondering wellicht van een nieuwe Koude Oorlog, maar ook die was voornamelijk een erfenis van Obama, die immers besloot tot het opzetten en steunen van een illegale staatsgreep in Oekraïne, de daarop volgende en nog altijd gaande anti-Russische hetze in de media, en de al genoemde interventies in Syrië en Libië, die vervolgens de migrantencrisis in Europa veroorzaakten.

Liever Hillary’s WO-3 dan Trumps vrede?

Ook volgens de –op enkele uitzonderingen na- slaafs hun Amerikaanse collega’s volgende Nederlandse media kan Trump echter geen goed doen, ook niet met dit besluit. De afschuw van Trump in combinatie met de blinde aanbidding van het Obama/Clinton team door de Europese elite lijkt zo ver te gaan dat ze liever een vrijwel zekere allesverwoestende Derde Wereldoorlog onder Hillary Clinton hadden gehad, dan nu ook maar iets positiefs te willen zeggen over Trumps pogingen om de relaties met Rusland en de vrede in het Midden Oosten te herstellen.

 

Xander

(1) Zero Hedge
(2) Zero Hedge
(3) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik) 

 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt dan verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwarte letters op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning, antisemitisme of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal, persoonlijke aanvallen of uitschelden kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.Het beheer kan er ook voor kiezen uw posting aan te passen. 
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten. Indien u zich daar niet aan houdt bent u niet meer welkom op de XN forums.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.Indien u zich daar niet aan houdt bent u niet meer welkom op de XN forums.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands.
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Inhoudelijke geloofsdiscussies op het Geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.
 16. Wees bedachtzaam en let op uw woordkeuze en formulering in uw postings, wat u op het internet plaatst blijft daar staan. Post niet onder uw eigen naam maar gebruik een nicknaam.

Allen: Er zijn hier geblockte posters die onder uw naam proberen te posten

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammers kunnen wel uw naam gebruiken maar hebben geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod. 

Geloofsdiscussies naar Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum   Ik Geloof..(Geloofsforum 31) verder te praten.

Reacties

Henk op 21-12-2018 14:56

"Tenslotte is Trump in lange tijd de eerste president die géén nieuwe oorlog begonnen is"

  De handelsoorlog met China komt toch echt op het conto van Trump. 

willy op 21-12-2018 15:06

Zijn minister Mattis stapt ook al op het Witte Huis lijkt meer op een leegloop en de vraag komt nu op, hoelang kan de huidige president het nog volhouden, het is een echt duivenkot aan het worden onder deze president, Mattis gaat niet op pensioen, hij moest opstappen omdat hij een andere mening had over de troepen wegtrekken uit Syrie en Afhanistan.Trump doet dezelfde fout dan zijn voorganger Obama hij laat Syrie voor wat het is en zo ontstaat een nieuwe oorlog de Koerden tegen Turkije van dictator Erdogan,de Turkse troepen zijn nu al aan het verzamelen aan de grens.Natuurlijk zou rusland tevreden zijn als de Amerikanen vertrekken , want dan is Israel in groot gevaar, alle vijanden van dat land zijn dan verzameld, de VN heeft zelfs de terreurgroep Hezbolla'h van de terreurlijst geschrapt, een nieuwe orlog loert!! Shalom

Celtic2b op 21-12-2018 15:12

Ron Paul zei in een commentaar dat de US bankroet zou gaan door overal troepen te installeren , die uiteindelijk

alleen maar geld kosten en de haat van de bevolking oproepen en uitmondend in terrorisme , tegen de US- bezetters.

Het is vele malen productiever goede relaties met andere landen te onderhouden dan dreigen met geweld.

Een wijs man die Ron Paul !

Ik zag dat er ook troepen uit Afganistan worden teruggetrokken , schijnt dat de Deep Dtate daar een florerende

opiumhandel runt .....dus die inkomsten vallen ook weg. Nu nog de FED en het moeras droogt aardig op..

Doordenker op 21-12-2018 15:40

@ Henk. Het alternatief is het jaarlijks handelsdeficit van 800 miljard Dollar gewoon laten verder oplopen en grote Amerikaanse bedrijven en jobs verder laten verdwijnen naar het buitenland waardooor de VS in een derde wereld land aan het veranderen was. Dat was trouwens het globalistische plan van Obama en Clinton, die duidelijk geen moer gaven om de eigen Amerikaanse werknemers en kleine bedrijven.

shadow1100 op 21-12-2018 16:02

Hoeveel vaders, moeders, echtgenoten en kinderen behouden nu hun zoon, echtgeno(o)t(e) en ouder(s) door het toedoen van meneer Trump? Dank U wel meneer Trump.

Roberto Mejías Jaime op 21-12-2018 16:24

Het is o zo gemakkelijk om dit alles te kunnen begrijpen. Laten wij onszelf deze vraag stellen. Wat is de basis voor het hebben van een echte vriend? Wat ligt aan een duurzame vriendschap ten grondslag? Logisch, iets wat nimmer faalt, een eigenschap die maakt dat een ware vriend een ander nooit in de steek zal laten. Een echte vriend zal onwankelbaar zijn en zal zijn vriendschap trouw blijven welke beproevingsvolle of moeilijke omstandigheden zich ook mogen voordoen of welke situatie ook mag ontstaan waardoor hun vriendschap in gevaar komt. En juist deze vriendschap bestaat tussen trump en Poetin, en Poetin is een grote vriend van Assad, maar het is valse schijn, zij kunnen elkaar bloed drinken. Dus Trump heeft te kiezen of te delen. Trump moet dus kiezen tussen vriendschap met Poetin, maar dan moet hij Syrië met rust laten, hij mag niet aan Syrië komen wat er ook gebeurt. De vriendschap tussen Trump en Poetin mag never onbekroond blijven voor ogen van deze wereld. Laten wij zeggen dat de vriendschap tussen hem en Poetin hetzelfde liefde is tussen hem en Ivanka, vriendschap voor de buitenwereld dus. Trump is precies zoals Rutte dus iemand die met alle winden mee waait zolang zij iedereen blij en vrolijk mogen maken. Dat zijn onstabiele. onstandvastige, tere, weke zwakke mensen. Het volk gaar gebukt onder hun eigen zwakheden. Mensen op wie het volk niet kan vallen, mensen die geen wijkplaats zijn voor de figuurlijke slagregen. Onder hun gezag hun regering wordt het land dat zij regeren als een waterloos land. Het land en haar bewoners zijn uitgeput. Het land kent alleen rampspoed. Bewoners van zo'n land voelen zich ontmoedigd en teleurgesteld. Let op, IS-leden zullen zich met terugtrekking van de troepen in kortst mogelijke tijd ongetwijfeld weer hervormen als dodelijke vuurmieren, en zelfs nog machtiger en sterker en wreder dan ooit tevoren worden. De daden van regeringsleiders zijn altijd, maar ook altijd verachterlijk en onbetrouwbaar.

Rode Wouw op 21-12-2018 17:29

@willy op 21-12-2018 15:06 :

het is nu afwachten of de massamoord op de Koerden door Turkije zal gaan plaatsvinden. 

mijn mening op 21-12-2018 18:22

 moet gezegd worden dat het vandaag de dag, als je een oorlog wilt beginnen, je het op elk moment en overal in de wereld kunt doen. In een paar uur kun je bombarderen wie en waar je wilt. Het maakt dus niet zoveel uit of de Amerikanen Syrië verlaten omdat ze in een paar dagen sterker dan ooit terug kunnen komen

Pluto op 21-12-2018 21:05

Er ligt een grote oorlog op de loer. Israel en zijn vijanden.!!! De "terugtrekking "van Trump kan wel eens de dekking van Israel betekenen.

dIRK op 21-12-2018 21:05

Syrie is een schurkenstaat die genocide pleegde op de eigen bevo;king. Syrie is een dictatuur die terosisten steunt, Het doet er alles aan om Israel te vernoetigen.

Hoe kan Xander Nieuws dit de wettige regering noemen ?  Rusland steunt Iran en Syrie die samen Israel willen vernietigen. Hoe kan Xander Nieuws positief berichten over Rusland?

hendrik legters op 21-12-2018 23:29

Goed artikel. Wat iedereen vergeten schijnt te zijn dat Obama meteen de Nobelprijs voor Vrede verkreeg terwijl hij net zijn voeten had geveegd voor de eerste keer in het Oval Office. Welke krankjorem heeft dat verzonnen destijds....

Mark S. op 22-12-2018 00:09

Mattis wordt geprezen door de Democraten. Nou dan weet je wel wat voor een figuur dat is.

Ike op 22-12-2018 00:31

Dit geeft één verklaring voor de terugtrekking van de VS uit Syrië;

http://www.voltairenet.org/article204433.html

Het verklaart dat de VS luchtmacht niet meer boven Syrië kan komen om zijn grondtroepen te beschermen of de vijanden van Assad die ze steunen. De reden dat de VS niet meer boven Syrië kan komen is met name de reikwijdte van de radar die de Russen nu gebruiken boven Syrië n.a.v. het neerschieten van de IL20 door de staat Israël.

Cale op 22-12-2018 00:56

Eerst zien dan geloven. Trump heeft wel vaker beslissingen op het laatste moment veranderd. Een oorlog stoppen is prima natuurlijk maar welke boef daar nu weer voordeel uit gaat halen door andere ellende te beginnen? Ik ben bang dat ik m´n geloof in een betere wereld aan het verliezen ben. Kijk eens om je heen. Bestudeer de media en het internet eens goed. ik zie niet veel meer dan één grote groiende puinhoop.

Tom Hendrix op 22-12-2018 09:11

@Cale: 00.56. uur. Precies wat U zegt. En wie "vriend of vijand", is of zal zijn, dat is niet meer te zeggen. Het ultieme Kwaad, dat gaat rond in deze wereld.

DickG op 22-12-2018 11:48

Bedenk wel dat daar Turkey gebruikt van zal maken. En in een gedeelde daarvan zit nog steeds IS. Er wonen daar koerden en Turkey wil ze graag uitroeien. En er zitten daar natuurlijk ook christenen. Amerika beschermde indirect de christenen en de koerden aldaar. Wat zal er nu met de koerden en de christenen gebeuren door Turkey en IS. En de Irakese militairen heb ik ook niet hoog zitten. Grote kans dat IS daar weer zijn macht doet gelden. Of er ontstaat een nog gevaarlijke situatie. 

willy op 22-12-2018 11:51

@ Rode Wouw : Ik vrees eerder voor een oorlog indien de Amerikanen Syrie verlaten, en ook Isis bestaat nog hoor, ze zijn nog niet weg!! Shalom

DickG op 22-12-2018 12:12

Shaduw, Hoeveel Koerdische vaders, moeders, echtgenoten en kinderen moeten nu hun zoon, echtgeno(o)t(e) en ouder(s) door het toedoen van meneer Trump begraven nu Turkey het gebied kunnen veroveren.

Guardianofretro op 22-12-2018 19:39

@Dirk

Je lijkt wel een CNN journalist. Alles wat je schreef daar klopt geen bal van.

Guardianofretro op 22-12-2018 19:44

@DickG

De amerikanen hebben het Koerdische volk al verraden toen de turken Afrin binnenvielen en vele Kperden doodden.

Zeg me nu dan maar even waar je amerikaanse helden bleven. En wat je vindt van deze amerikaanse dolk in de rug van de koerden.

Assad had hulp aangeboden mits ze het gebied overgaven aan de Syriers. Dit hebben de koerden geweigerd.

De Koerden die in het Noorden zitten doen er dus goed aan om zo snel mogelijk hun veroverde gebieden over te dragen aan Assad; als ze geen herhaling willen van Afrin.

toute va bien op 23-12-2018 00:08

Het meest beangstigende is nog, de goedgelovigheid van sommige ook hier bij de reacties, de media maakt gewoon deel uit van de regering, krijgt ook geld uit die enorme devensie geld pot, en schrijft dus wat er wordt aangegeven, bij de volgende krach, gaan er chaotische toestanden ontstaan, in wezen is het niet te overzien, maar alles is beter als een atoom oorlog !

emile op 23-12-2018 16:50

Ik zal je eerlijk zeggen: "Ïk kan het niet meer volgen", maar ik denk vele buitenlanddeskundigen ook niet meer

ieznogoedh op 23-12-2018 18:08

Als Duitsland, Frankrijk, Nederland etc het zo'n probleem vinden dat buitenlandse troepen, in casu de Amerikaanse, worden teruggetrokken, kunnen ze natuurlijk zelf hun eigen troepen eens de kolen uit het vuur laten slepen. Kennelijk is dat echter niet de bedoeling. Nee, als er Amerikanen worden doodgeschoten doet het hier geen pijn.

Daarbij komt dan nog dat het Duitse leger niet zo heel veel slagkracht heeft omdat zon ongeveer niets meer werkt en kennelijk is het met het Nederlandse leger niet echt veel beter gesteld.

Laat die arabs het maar onder elkaar uitzoeken want winnen kun je daar nooit en als je al denkt dat je gewonnen hebt en eindelijk vertrekt, gaan ze gewoon weer daar verder waar ze gebleven waren. Geen enkel westerse soldaat zou daar zijn leven moeten wagen.

Jos op 23-12-2018 18:31

Eindelijk :

Terugtrekken van de troepen kan een hele goede uitwerking hebben , bij het geringste kan men overgaan met modernere wapens . Dit heeft al veel te lang geduurd , het middenoosten vraagt echt om de genadeslag wat dan wel mogelijk is . Of men legt de wapens neer omdat ze bang gemaakt worden . Wanneer kwamen de eerste vluchtelingen uit dit gebied ?  Ruim 30 jaar geleden kwamen er al naar Nederland vanuit Syrie .

j v/d valk op 23-12-2018 22:53

Arkansas Swamp Part II: Spotlight on Clinton Foundation.... (Met uitgebreid archief ! oa Pizzagate ..) The Arkansas swamp continues to bleed, while the spotlight shines on the Clinton Foundation. Part 1 of the Arkansas Swamp covered dozens of arrests, indictments, guilty pleas, and a key chart indicating potential upcoming arrests, from the ongoing investigations taking place in Little Rock, Arkansas. One sung like a bird, while another strong-armed others to remain silent, and yet another set out for murder-to-hire. It is important to review Part 1 to understand the magnitude of the Arkansas swamp, and the potential squeeze it may be putting on the Clinton Foundation. https://www.coreysdigs.com

Pieter op 24-12-2018 03:20

Trump is net zo goed een onderdeel vh illuminati spelletje...Dit word zo bewust gecreëerd allemaal. Het lijkt alsof het tegestanders zijn maar het is allemaal show. 

Trump behoort juist tot deze groep maar het moet lijken alsof hij ze haat.

Ik ben voorstander van Trump maar ik las dit laatst ergens en begin nu ook te twijfelen aan Trump.

DickG op 24-12-2018 08:56

Guardianofretro,

Ten eerste ik heb nooit gezegd dat zij mijn helden zijn en waren.

Het is nog maar de vraag of Turkije IS zal vernietigen (zoals Trump zegt), maar zeker wel de koerden aldaar en of de christenen veilig zijn is ook maar de vraag. De Amerikaanse troepen hielden indirect de Turkse troepen toch wel tegen anders waren ze al met een volkerenmoord bezig.  Bovendien is Turkije ook een bezetter en zij hebben al eens daar bij hun grensgebied christenen afgeslacht. Nee, zij zijn niet mijn helden. (Trump).  Het is een laffe politieke beslissing van hem.

Doordenker op 24-12-2018 13:54

Wat is (heimelijk) de vurigste wens voor het nieuwe jaar 2019 van de hypocriete journalisten van de mainstream media?

Meer oorlogen, meer moorden, meer verkrachtingen, meer diefstallen, meer misdaden, meer terrorisme, meer ziektes, meer illegale immigratie, meer aardbevingen, meer bosbranden, meer ongevallen, enz.Hoe meer ellende en miserie op de wereld, hoe beter voor de verkoopcijfers van de kranten en de kijkcijfers van tv-programma's.

En wat president Trump doet, dreigt natuurlijk de inkomsten van de linkse mainstream media in gevaar te brengen en dat is de reden waarom deze criminele mediabende zo fanatiek anti-Trump is..Immers, een wereld met minder oorlogen, minder moorden, minder misdaden, minder terrorisme en minder criminele illegale immigratie is wel het laatste wat de mainstream media zichzelf zouden toewensen voor het nieuwe jaar 2019.

Pluto op 24-12-2018 21:45

Europa moet zwijgen, nooit betalen ze aan de navo wat ze vlgs contract verplicht zijn. Een leger hebben ze nauwelijks, laat staan soldaten die kunnen vechten. Europa heeft altijd kritiek op Amerika, en Trump kunnen ze wel schieten. 

Met Trump zijn de tijden van weleer voorbij, Europa gaat eerst betalen, nu betaalt Amerika 90% van onze veiligheid.

Politiek gezien is Europa een vijand geworden van Amerika, het is dan ook logisch dat Trump zich afkeert van Europa, zijn eigen koers gaat varen. 

Europa moet eindelijk eens volwassen worden, en gaan betalen voor haar eigen politiek, eigen defensie, eigen soldaten in vechtfuctie"s inzetten. Dit betekent dat alle Trump haters , diep in de buidel moeten tasten.

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl