HeadlinesActuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Rusland: Vanaf nu militaire vergelding voor iedere Israëlische aanval in Syrië

 


De aanvankelijke goede verstandhouding tussen de Russische president Vladimir Putin en de Israëlische premier Benyamin Netanyahu is flink bekoeld. (Afbeelding: Getty Images (2)). 

Rusland heeft Israël te verstaan gegeven dat het vanaf nu geen oogje meer dichtknijpt voor (lucht)aanvallen op doelen in Syrië, ook niet als die zijn gericht tegen Iraanse militaire installaties. Het Kremlin heeft Syrië het groene licht gegeven om voortaan iedere aanval te vergelden met een vergelijkbare aanval op Israël. Dus als Israël de luchthaven van Damascus bombardeert, kan het raketten op bijvoorbeeld zijn eigen grootste luchthaven bij Tel Aviv verwachten.

 

De Russen hielden tot nu toe Syrische en Iraanse vergeldingsaanvallen op Israël tegen, maar stoppen daarmee omdat ze boos zijn dat de regering in Jeruzalem zich niet zou houden aan de gemaakte afspraken, zoals het niet aanvallen van militaire objecten die worden gebruikt voor de strijd tegen ISIS en Al-Qaeda. 

Moskou heeft de regering Netanyahu duidelijk gemaakt dat er op vrijwel alle Syrische en Iraanse bases Russische militairen zijn gestationeerd. Mocht Israël dus toch doorgaan met beschietingen en bombardementen, inclusief die van buiten het Syrische luchtruim worden ingezet, dan zouden daarbij ook Russen om kunnen komen. En dat is iets wat president Putin niet zal accepteren. 

Een van de gevolgen zou het inzetten van de in Syrië opgestelde Russische S-300 afweerraketten kunnen zijn, die gevechtsvliegtuigen die nog maar net van Israëlische bases zijn opgestegen kunnen neerhalen. De Israëlische luchtmacht is met de komst van deze luchtdoelraketten ook boven eigen land niet meer veilig. 

Kortom: vanaf heden geldt wat Israël en Syrië/Iran/Rusland betreft ‘oog om oog, tand om tand’. Het zal niemand hoeven worden uitgelegd dat het bloedige conflict om Syrië hierdoor nog gevaarlijker is geworden, mede omdat ook de VS, Europa, Saudi Arabië, Turkije en Qatar er nog altijd een grote rol spelen en iedere partij zo zijn eigen specifieke belangen nastreeft. 

 

Xander 

(1) Elijah Magnier, internationaal oorlogscorrespondent voor Al Rai Media, via  Zero Hedge
(2) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt dan verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwarte letters op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning, antisemitisme of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal, persoonlijke aanvallen of uitschelden kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.Het beheer kan er ook voor kiezen uw posting aan te passen. 
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten. Indien u zich daar niet aan houdt bent u niet meer welkom op de XN forums.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.Indien u zich daar niet aan houdt bent u niet meer welkom op de XN forums.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands.
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Inhoudelijke geloofsdiscussies op het Geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.
 16. Wees bedachtzaam en let op uw woordkeuze en formulering in uw postings, wat u op het internet plaatst blijft daar staan. Post niet onder uw eigen naam maar gebruik een nicknaam.

Allen: Er zijn hier geblockte posters die onder uw naam proberen te posten

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammers kunnen wel uw naam gebruiken maar hebben geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod. 

Geloofsdiscussies naar Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum   Ik Geloof..(Geloofsforum 31) verder te praten.

Reacties

Raveltje op 15-12-2018 21:30

Het lijkt er nu wel op dat het oorlog wordt. En dat zal ook gevolgen hebben voor Europa en Nederland. 

Niets is meer veilig. 

levi op 15-12-2018 22:37

Ezechiel 38 komt er aan

JP op 16-12-2018 01:29

@Raveltje Als iedereen zich gedeisd houdt dan is er niets aan de hand. Rusland en Iran zijn bondgenoten van Assad, zoals iedere Natie bondgenoten heeft. Niets mis mee dus. Andere landen hebben niets in Syrie of in het luchtruim boven Syrie iets te zoeken. Tenzij op uitnodiging van Assad geholpen wordt om het Land weer op te bouwen.

Hubo op 16-12-2018 03:14

Terecht.

Het is niet helemaal duidelijk of mijn korte reactie goed doorgekomen is.Er lijkt iets vastgelopen te zijn.Ik vind dit volkomen terecht.De russen hebben genoeg geduld gehad.Er is niets wat de aanvallen van de Israëlies van de afgelopen jaren rechtvaardigt.Er gaat geen enkele actuele substantiele dreiging uit van de iraanse aanwezigheid in Syrië en de betrokkenheid van Hezbollah in de Syrische burgeroorlog of contacten tussen Hezbollah en Iran in Syrië.Je kan natuurlijk zeggen,dat het beter is potentiële dreigingen te voorkomen,maar wat Israël hier de afgelopen jaren doet is contraproductief en zinloze intimidatie.Natuurlijk is er sprake van een oorlogssituatie,maar dit is wat mij betreft terroristisch te noemen.

Pieter op 16-12-2018 04:35

Ik kan dit nergens vinden in de reguliere nieuwsberichten of op het journaal. Dit is wereldnieuws.

Positivo op 16-12-2018 04:52

Helaas vind ik dat de Israelis hiermee ook verkeerd bezig zijn, en moet ik de Russen gelijk geven.

Tom Hendrix op 16-12-2018 08:16

@Levi: 22.37. uur, op 15/12. Die mening ben ik ook toegedaan. Het zal losbarsten.

Enk op 16-12-2018 09:06

En je denkt dat dit waardeloos is... het word nog slechter. Alle illegale bezettingen moeten worden terug gegeven en Israël zal niet meer onder de bescherming vallen van de USA maar Turkije zal die rol op zich nemen.

Bibi heeft er een puinhoop van gemaakt.

elisabethje op 16-12-2018 09:47

Hoop dat de Russen Israël platsmijten. Hoewel, oorlog is nooit goed, er sterven altijd meer onschuldigen dan schuldigen, en de grootste schuldigen die ontsnappen meestal wel aan de oorlog.Blijkbaar weten die achterlijke politiekers niet wat te doen in geval van conflict dan elkaars land en bevolking te bombarderen!?Stel dat wij als gewone bevolking zo met elkaar zouden omgaan, dat zou nogal een zooitje worden, toch?Waarom geven ze niet het goede voorbeeld he, het kan dus niet anders dan dat ze er niet toe in staat zijn, ze zijn gewoon Dom.Om vrede te bekomen, moet er eerst oorlog zijn, dat is hun motto. 

2x zelfde posting onder een andere naam. Mod.

lieselot op 16-12-2018 09:48

Hoop dat de Russen Israël platsmijten. Hoewel, oorlog is nooit goed, er sterven altijd meer onschuldigen dan schuldigen, en de grootste schuldigen die ontsnappen meestal wel aan de oorlog.Blijkbaar weten die achterlijke politiekers niet wat te doen in geval van conflict dan elkaars land en bevolking te bombarderen!?Stel dat wij als gewone bevolking zo met elkaar zouden omgaan, dat zou nogal een zooitje worden, toch?Waarom geven ze niet het goede voorbeeld he, het kan dus niet anders dan dat ze er niet toe in staat zijn, ze zijn gewoon Dom.Om vrede te bekomen, moet er eerst oorlog zijn, dat is hun motto. 

Cefas op 16-12-2018 10:23

Komt het gevaar dan toch uit het Noorden? Kan Rusland zijn maar ook Turkije of wellicht samen (met anderen).

willy op 16-12-2018 10:51

ik heb steeds geschreven dat Rusland een vijand van Israel zal worden!Men heeft nu de Hezbolla'h , rusland, turkije, de Palestijnen, Syrie en iran die mogelijk israel zullen binnen vallen met veel doden tot gevolg! Als Rusland Israel aanvalt dan heeft het israel verraden en is een wereldoorlog niet ver weg meer! Shalom

AEO op 16-12-2018 10:59

Jesaja 17, Damascus?

Robie op 16-12-2018 12:01

Kan je verwachten na zo een messteek in de rug van de Russen Na alles wat ze voor Israël  gedaan  hebben.

Merel op 16-12-2018 13:01

Israel heeft de s-300 al gekraakt. Nu slaat de paniek toe.

DN op 16-12-2018 14:38

Beste Mod, ik zie dat mijn reacties niet meer zijn geplaatst, wat heb ik verkeerd geschreven?

U staat op de lijst van gasten die hier niet meer posten. Mod.

Roberto Mejías Jaime op 16-12-2018 16:00

Cefas. Zeker en goed geraden. Lees Daniél 11:6-8, 15, en 40.

Piet 1 op 16-12-2018 16:40

levi op 15-12-2018 22:37,

Als Ezechiël 38 overeen zou komen met Gog en Magog in Openb. 20:8, klopt er iets niet want Openb.20:8 is na het "1000"jarig Rijk;  in vers 4 zien we een oordeel dat alleen met het 6e zegel oordeel overeenkomt en dat het geboorte is van het duizendjarig rijk.. en van de nieuwe hemel en nieuwe Aarde in Jesaja 65:20.

Verder praten op het Geloofsforum. Mod.

Muggenzifter op 16-12-2018 16:48

willy op 16-12-2018 10:51

Merel op 16-12-2018 13:01

Om een duidelijk beeld te krijgen van datgene wat er werkelijk speelt, adviseer ik allen de site van Israek Today te volgen.

Willy en Merel ik kan Uw visie c.q. bericht beamen.

Rustige zondag allen

groet

emile op 16-12-2018 17:29

Als Rusland op Israel vergeldt (of Syrie) dan hebben de Amerikanen voldoende reden om hun eigen thuispubliek (100% pro-israel) achter de door hen gewilde derde wereldoorlog te krijgen. Europa zal daarbij het grootste slachtoffer worden en het militair industrieel complex wederom de grootste winnaar. Zijn onze Europese politici zich daarvan bewust dat de VS Niet hun belangen dient?

Kruisridder op 16-12-2018 17:32

Elisabethje, antisemieten spelen ook een belangrijke rol overal. Jij dus ook. Als alle vijanden van Israel zich nou eens als waarlijke buren hadden gedragen, waren de aanvallen van Israel niet nodig. Denken Syrie en Iran de Russische houding tegenover Israel te kunnen uitbuiten, kunnen de laatsten gelukkig terugvallen op hun nucleaire arsenaal.

Josef op 16-12-2018 18:52

Aan alle Israël haters die geïndoctrineerd zijn door de leugenachtige media, zie hier het andere verhaal over Israël.

Krankzinnigheid is het kenmerk van de Israël hatende meutehttp://www.franklinterhorst.nl/Krankzinnigheid%20is%20het%20kenmerk%20van%20de%20Isra%C3%ABl%20hatende%20meute.htm

gust op 16-12-2018 19:27

dag aan allen , de vernederingen die rusland hebben ondergaan zijn velen , poetin is een wijs man  met zn voorgangers  en dat clintonmens was het reeds koekenbak geweest    t is allemaal niet zo simpel elk verdedigd zijn belangen en dat van zijn bondgenoten , wij zouden geen deel van Deze wereld zijn  laten we dan bidden voor vrede   maar ooit komt de ellende   zoek beschutting bij De HEER !!

Scevean op 16-12-2018 19:59

Israel heeft een groot beschermer.

Hier zijn zelfs de Russen niet tegen bestand.

Wat komen gaat dat komt, Israel zal blijven bestaan , al doet het kwaad nog zo zijn best.

De Auteur van de wereld de rest.

AEO op 17-12-2018 02:00

Wat een walgelijke reacties lees ik hier! Hopen dat de Russen Israël zullen platgooien b.v.

Wil degene die dit hier schreef zo vriendelijk zijn om zijn computer, smartphone en andere dingen die Israëlische technologie bevatten in de vuilnisbak te gooien? Want als je zo'n vreselijke hekel aan de Joden hebt, dan moet je alleen al uit principe alles uit je huis verwijderen dat van Israël afkomstig is. Dan moet je ook medische behandelmethoden die door Israël is ontwikkeld afwijzen, zo ook de medicijnen. Dan moet je het er ook voor over hebben om eerder dood te gaan, toch? Want dan wil je toch niets te maken hebben met Israël of de uit dit kleine land afkomstige uitvindingen?

Genoeg gezegd hierover. Ik las ook dat om goed op de hoogte te blijven van de situatie in en om Israël, men de website Israël Today kan volgen, een zeer goede site die ik zelf dagelijks volg. Verder natuurlijk Franklin ter Horst en ook Brabosh.com, oftewel Vlaamse Vrienden van Israël.

En dan Amir Tsarfati, iemand die zeer goed op de hoogte is en die ik zeer goed kan aanbevelen. Er is een app van hem:  Behold Israel.

Josef op 17-12-2018 06:17

Het anti semitisme  is jaren lang aangewakkert door Rusland zelf, dus laat Rusland zijn mond houden over het in de steek gelaten zijn door Israël.

De dolk in de rug van Poetin waar de anti semieten het over heben is op de goede plaats aan gekomen.

Ook Poetin deugt voor geen meter in het Israël verhaal ook hij is een vriend van de Grote Vijand.

Dossier Jasser Arafathttp://www.franklinterhorst.nl/Dossier%20Jasser%20Arafat.htm

ottoman op 17-12-2018 08:27

ik zeg al lang dat het de russen zijn, ze vernoemen zelfs de wapens naar satan, maar nog kijkt men naar turkije, die is niet de centrale in de eindtijd maar wel ook n rol zullen ze hebben.

pietka op 17-12-2018 09:04

Nou het gaat niet goed blijkbaar met Israel ! na alle investeringen valt het saldo tegen!

eerst 9/11 organiseren je weet wel WTC 7 die op onverklaarbare manier in elkaar zakt om niet te spreken over die twee torens , danny jovenko en rick mayal maar eens kliken op google (ze zijn beide dood gegaan na hun uitspraken onder "verdachte" omstandigheden)

Dan vervolgens 17 jaar oorlog tegen het terrorisme in het midden oosten, dit om zwakken buurlanden te scheppen voor israel  (zie het Yinon plan in uitvoering!) om uiteinlijk te eindige met Rusland in Syrie, irak die min of meer geregeerd word door teheran en turkeye die zich warm maakt om de koerden te slachten en de yanken te verwijderen uit het oosten van Syrie. wat een daverend succes 

Nu frankrijk waar de Gilet jaune het sionistische regime onder druk zetten (mr Attali , BHL en consorten) niet voor niets heeft israel 200000 fransen joden opgeroepen om te emigreren naar israel, als de vlam echt in de pan slaat dan zal de verlichte gemeenschap zich schap moeten zetten iets wat tussen neus en lippen door door onze Fake nieuws fabriek word gezegd De gilet Jaune zouden namelijk extreem rechts zijn, nou het probleem is dat de basis bewolking (of het nou links of rechts is , maakt niet uit)van franrijk door krijgt wie voor hun financiele elende zorgt en wie het land aan het uitzuigen is, waar is De Gaulle  als je hem nodig hebt!?.

Niet voor niets hebben 20 generaals hun mond open getrokken iets wat zelden voorkomt bij la grande Muette

Wat wel positief is voor israel is het doorzetten van het Kalergi plan in europa met het Marakech pakt de grootste concurrent van het joodse geloof namelijk het christendom wordt nu eindelijk vernietigd. iets wat dagelijks belicht wordt in Xandernieuws

zo dat was het misschien nog iets interresants voor degene die frans kunnen: Alain soral egaulite reconsiliation bezoeken dan wordt de strijd in frankrijk een beetje duidelijker dieudonne is ook gappig.

voor alle duidelijkheid ik ben niet antisemitisch maar wel antisionistisch, en een hoop ellende in deze wereld wordt veroorzaak door een fanatieke minderheid die haar vizie ddor will drukken

 

Ronny Gaytant op 17-12-2018 10:12

Wij verwijzen graag naar onze studie over Gog en Magog op Biblespace. Wanneer daar deze oorlog zou uitbreken, dan leren wij 

dat het wel een korte, maar hevige oorlog zou kunnen worden. Wij stellen de vraag: Komt er dan later een vredesverbond met Israël? In ieder geval de profeet ezechiël leert de overwinning van Israël, door tussenkomst van hun God!

Verder praten op het Geloofsforum. Mod.

AEO op 17-12-2018 14:55

Hoe zit het met antisemitische postings? Als iemand hier schrijft dat hij hoopt dat de Russen Israël platgooien, dan is hier toch sprake van een grove form van antisemitisme?

Dan juist is het aan de forumgasten hier om dat te weerleggen. Hoor en wederhoor geeft inzicht. Mod.

johannes op 17-12-2018 17:35

Russen, Joden, Arabieren allemaal even onbetrouwbaar, alleen staan de Israelies wel aan onze kant. Een Arabier heeft als nationale hobby mensen bedriegen en beliegen (zelfs je buurman) wordt daar gezien als iets goeds. Een Rus spuugt je in je gezicht en gaat je dan proberen wijs te maken dat het regent. De Rus weet dat ze een hele zware dobber aan Israel zullen krijgen als ze hun dreigementen waaar maken, dit blijft gewoon plas, glas en alles bleef zoals het was. De Russen kunnen dit niet betalen en kunnen het zich dat gezichtsverlies ook niet veroorloven.  Deze dreigementen zijn een reden te meer voor Nato staten om reeds gisteren te voldoen aan de 2% eis (het liefst 4%) en hechter samen te werken en burocratische belemmeringen op te heffen.

Scevean op 17-12-2018 18:28

Als mensen hier antisemitich posten stellen zichzelf op in het licht. In ieder geval vanuit mijn objectief.

Ook het kwaad heeft een plek in deze Wereld. 

En als je het ziet is het duidelijk 

En het kwaad houdt niet van licht, ze houden liever van het duister.

In het licht verbleekt hun woord.

Het goede overwint. Maranata 

Fred op 17-12-2018 20:52

Sorry maar de meeste Joden die in Israël wonen zijn helemaal niet Semitische. Maar het lijkt mij logisch dat Israël hetzelfde voor hun kiezen krijgen wat ze een ander aan doen. Echter in Israël wonen ook maar gewoon mensen en die hebben niet om deze ellende gevraagd. Zelfde geldt voor Syrië. Mensen zouden eens normaal moeten doen. De gezette grbiedrn in Israël korte .wel terug overigens. 

enk op 18-12-2018 20:19
AEO op 17-12-2018 14:55

Hoe zit het met antisemitische postings? Als iemand hier schrijft dat hij hoopt dat de Russen Israël platgooien, dan is hier toch sprake van een grove form van antisemitisme?

Dan juist is het aan de forumgasten hier om dat te weerleggen. Hoor en wederhoor geeft inzicht. Mod.

 

1.) Tegen Israël zijn maakt je geen antisemiet, tegen semieten zijn maakt je antisemiet

2.) Hulde voor mod. Onzin bestrijd je met feiten, niet met censuur.

AEO op 19-12-2018 15:50

@Fred,

Ik krijg uit wat je hier hebt gepost de indruk dat je niet goed op de hoogte bent van de toestand in Israël en het Midden-Oosten. Je bent niet de enige, want in Nederland zijn de meesten niet goed ingelicht. Om te zeggen dat Israël anderen iets zou hebben aangedaan is dan ook erg kort door de bocht. Om te beginnen zou ik eerst het politiek correcte denken aan de kant zetten en je denkbeelden baseren op de werkelijke feiten. Om te beginnen is er geen sprake van bezette gebieden, hoe hard dat ook door de media gepropageerd wordt. In mei 1948 werd de onafhankelijkheidsverklaring geproclameerd, en meteen werd Israël van alle kanten aangevallen door de Arabische buurlanden, die over een grote militaire overmacht beschikten.

De beroemde velmaarschalk Montgomery was ervan overtuigd dat Israël binnen 3 weken al niet meer zou bestaan, omdat hij zeer goed op de hoogte was van de militaire krachtsverhoudingen, en die waren voor Israël zeer ongunstig. Maar hij hield geen rekening met God, Die wilde dat de Joden weer terugkeerden naar het land van hun voorvaderen. Na zo'n 9 maanden van hevige strijd overwon Israël de Arabische invasiemacht en kwam het tot een wapenstilstand. Wel werd de Joodse bevolking uit het oude deel van Jeruzalem verdreven, en werden alle synagogen geplunderd en verwoest, en werden de Joodse graven op de Olijfberg geschonden.

De gebieden Samaria en Judea, die men tegenwoordig de Westbank noemt, werden eveneens door Jordanië bezet. De wapenstilstand van 1949 betekende niet dat het rustig werd. Regelmatig drongen er terroristen vanuit Egypte en Jordanië Israël binnen om aanslagen te plegen. Vanaf de Golan, dat in Bijbelse tijden al onderdeel van Israël was, werd de bevolking in het Noorden van Israël regelmatig onder vuur genomen. Deze situatie heeft 19 jaar geduurd, totdat de Arabieren opnieuw met een zeer grote militaire overmacht probeerden om Israël te vernietigen, hetgeen opnieuw mislukte.

Tijdens deze oorlog, die 6 dagen duurde en dan ook de Zesdaagse Oorlog werd genoemd, veroverde Israël op Egypte de Gazastrook en de Sinaï, en op Syrië werd de Golan veroverd. Omdat Jordanië de bevolkingscentra van Israël met zware artillerie beschoot heeft Israël de gehele Westbank inclusief het oude centrum van Jeruzalem veroverd, en voilá, daar hebben we dan de bezette gebieden. Maar wacht even, al deze gebieden waren vroeger ook al onderdeel van Israël. Israël heeft dus eigen gebied heroverd tijdens een verdedigingsoorlog die de Arabieren zelf waren begonnen.

Dus nu mag je je toch wel eens gaan afvragen wie nu wie iets heeft aangedaan. Ook nu is de situatie zorgwekkend voor Israël, want Iran werkt aan het ontwikkelen van een eigen kernwapen, het levert steeds meer wapens aan de Hezbollah in Libanon en bouwt in Syrië een militaire infrastructuur op, om in de toekomst Israël aan te vallen. Als je buurman gezworen heeft om jou met je hele gezin uit te moorden, ga jij dan rustig afwachten totdat hij de middelen daarvoor heeft aangeschaft, of ga je iets ondernemen om hem dat te beletten? Het antwoord lijkt me toch vrij duidelijk, of niet?

Fred op 20-12-2018 22:02

@aeo

Ben het niet geheel met je eens.

Maar buiten dat kan ik je vertellen dat ik redelijk wat keren in Israël geweest ben. Eerste keer dat ik er was was met uitwisseling voor school. Ik was 15 zoiets. Ik naar Israël met klas genoten. Waren nog geen dag in Israël en we moesten naar de Knesset voor een speech. Daar werd ons letterlijk vertelde dat alle Arabieren slecht waren en we hen niet moesten vertrouwen. Ik liep de zaal uit en mij leraren waren boos. Waarom vroegen ze...ik zei dit is slechts discriminatie. Verder wist ik zeer weinig van Arabieren of joden of wat dan ook. Mij .leraren werden stil. Daarna met de zoon van mij .Israëlisch gast gezin wat rondgereisd. Ik werd verboden met Arabieren te praten!!! Door joodse autoriteiten. Had ik maling aan. Yoram mijn vriend van opvanggezin e. Ik zijn overal geweest. We hebben het gezien. De so called bezette gebieden etc. Er hangt een vreselijk sfeer in het land met godsdienst idioten. Waar de hond geen pap van lust. Ontzettende haat en beide tegenover Arabieren en dat wederzijds. Nog een paar x teruggeweest naar yoram. Want hij is mijn vriend. Vreselijk land verder .zou laatste land op deze aardbol zijn waar ik zou willen wonen. Yoram woont er ook niet meer en woont nu in Rusland. De meeste mensen die er wonen zijn geen Semieten maar Duitsers Russen en wat al niet meer. Tuurlijk heb je wel semietische joden. Enige goede punt daar vond ik het eten. Super lekker. Maar de rest....nee sorry. Ga zelf eens kijken raad ik aan. Hoe bv de sfeer is daar. In de nederzettingen ook.je geschied verhaal is lang en niet volledig maar oké swa. Maar stel dat opeens italie aanspraak gaat maken op dat gebied en iedereen er uit dondert...kan ook nog...Romeinse rijk. Het hele verhaal is redelijk vaag ...joods joods volk...of godsdienst. Komt men met genetisch onderzoek aan etc etc ..zal wel. De logica zegt mij het volgende. De mensen die daar woonden van oudsher zijn bruin getint. De mensen die er nu wonen zijn dat veelal dus niet...zelf geloof ik totaal niet in een god. Dus het hele bijbelse verhaal zegt mijniks. Voor mij ...met alle respect...onzin. heb god nog nooit gezien en heb er ook geen behoefte aan. 

AEO op 21-12-2018 02:48

Tja Fred, ik heb heel andere ervaringen met Israël, want ik ben daar ook meerdere keren geweest. Ik zou er ook niet willen wonen, maar dat heeft met het hete klimaat te maken. Natuurlijk is mijn uiteenzetting bij lange na niet volledig, want dan ktijg je een heel boekwerk voor je kiezen. Ik kan je wel zeggen dat ik het land in alle uithoeken doorkruist heb, waarbij ik ook de toen nog bezette Sinaï bezocht heb en ook de Gazastrook. Bethlehem was vroeger overwegend christelijk, maar sinds er Palestijns bestuur heerst is het aantal christenen gedecimeerd tot een kleine minderheid. Ik heb met zowel Joden als Arabieren gesproken, en ik vond de Arabieren niet echt betrouwbaar. Wat het land betreft, het behoort toch echt aan de Joden omdat zij de autochtone bewoners zijn. De Romeinen hebben na het neerslaan van de opstand van Bar Kochba in het jaar 135 genocide gepleegd in hun poging om alle Joden te deporteren. Een klein aantal Joden heeft zich aan deze deportaties kunnen onttrekken, en zij en hun nakomelingen zijn daar altijd zonder onderbreking blijven wonen. Dat ze gedurende vele eeuwen overheerst werden doet niet ter zake, zij zijn dus gewoon de oorspronkelijke bewoners. Dat is ook erkend door de Balfour Verklaring en ook door de uitspraken die tijdens de Conferentie van San Remo in 1920 werden gedaan. Deze conferentie die door de voorloper van de VN, de Volkenbond, werd gehouden heeft juridisch bindende afspraken gemaakt die ook nog eens onherroepelijk waren! Ze zijn dan ook nu nog steeds van kracht! De huidige VN lapt dus zelf het Internationaal recht aan zijn laars. Tijdens de Conferentie van San Remo werd vastgelegd dat het Britse Mandaatgebied Palestina een toekomstige Joodse Staat moest worden. Dit besluit was genomen op basis van geschiedenis en anciënniteit! Hiermee werd onherroepelijk erkend dat de Joden de oorspronkelijke bewoners zijn. Het gebied bevatte het huidige Israël en het gebied ten Oosten van de Jordaan dat door Engeland illegaal werd afgesplitst en nu Jordanië is. En zo werd Israël nog voor het geproclameerd was al van 70% van het grondgebied beroofd. Het verdelingsplan van 1947, waarbij het gebied ten Westen van de Jordaan opnieuw verdeeld werd was in feite illegaal, omdat van de resterende 30% van Israël uiteindelijk bijna de helft werd afgepakt en Israël uitkwam op 18% van waar het recht op had. Palestina is de naam die de Romeinen aan het land gaven om de naam Israël uit de geschiedenis uit te wissen, want in de hele geschiedenis is er nog nooit een Palestijnse staat geweest. De Arabieren noemen zich Palestijnen, maar het zijn gewoon Arabieren, waarvan de meesten afkomstig zijn uit de omringende landen. Arafat was een Egyptenaar, iets wat vaak voorkomt als je in Caïro bent geboren. De beruchte Mufti van Jeruzalem, geboren in Bagdad, werkte nauw samen met de nazi's tijdens de Tweede Wereldoorlog, om opstanden tegen de Joodse bevolking te organiseren. De Arabieren waren over het meerendeel analfabeet, en hun enige "nieuwsbron" was de haatprediking in de moskee. Eigenlijk moet ik wat ik verder wil zeggen in het geloofsforum schrijven, maar omdat je daar niet komt, moet het dan toch maar hier. De Bijbel bevat talloze profetieën over de tijd, dat God het Volk van Israël zal doen terugkeren naar het land van hun voorvaderen. Deze profetiën zijn al meer dan 2500 jaar geleden op schrift gesteld en ze zijn exact tot in detail uitgekomen. God bestaat dus wel degelijk. Waarom denk je dat Israël elke oorlog tot nu toe heeft gewonnen? Omdat de wederkomst van Jezus in Israël zal zijn. Maar de naam van Israël herinnert ons aan de God van Israël, en daar willen de mensen niets mee te maken hebben, en dát is de reden van al deze oorlogen tegen Israël. Het staat allemaal in de Bijbel beschreven en dat is wat er nu in onze tijd gebeurt. Je zou eens Amir Tsarfati moeten gaan volgen, die legt alles uit op een manier die veel beter is dan de mijne. Het is in het Engels en hij legt het op een zeer begrijpelijke manier uit, en vaak doet hij dat ook nog op een humoristische wijze. Hij heeft een gratis app met de naam Behold Israel, en zo kan je hem eenvoudig volgen. Hij geeft ook regelmatig updates over de situatie in Israël en het Midden-Oosten  waarvan de volgende a.s. zondag zal zijn. Je zal van hem dingen vernemen die je vaak niet eens in het nieuws zal horen, of anders pas veel later. Als je hem een tijdje volgt zal je bemerken dat hij met zijn updates buitenhewoon nauwkeurig is  en dan ben je ook vele malen beter geïnformeerd dan de kijkers van het halfacht journaal van RTL4. Volg hem eens een tijdje, en bevalt het je niet, dan kan je zijn app gewoon weer verwijderen.

Pluto op 21-12-2018 11:07

Amerika trekt zich terug, Biljoenen dollars verspilt , en alleen maar haat voor terug gekregen.Trump begint het te snappen.Islam zal altijd blijven vechten ten de "satan" gelijk als IS. Het stopt alleen indien er geen Islam meer bestaat. De Islam keert zich niet alleen tegen het westen, maar bovenal tegen alle "ongelovige moslim"s.".Islam raast als een moordmachine door het M.O met tientallen miljoenen slachtoffers. Binnen kort met Iran en haar kernwapens, zal de moordmachine haar ware gezicht laten zien.

Trump heeft groot gelijk dat hij zijn mensen niet op het altaar van de islam laat afslachten. Israel zal de strijd moeten aangaan, de gifbeker van de islam  zal gedronken moeten worden. Maar niet door Israel! De Islam zal zijn  eigen gifbeker gaan leeg drinken, wel tot de laatste druppel! 

Fred op 23-12-2018 10:20

@aeo

Beste aeo laten we eerst even vooropstellen dat ik van je hou. :)

Dit zeg ik omdat ik even wil aanduiden dat ik niet echt voor of tegen iets ben. Weet niet hoe ik het uit moet leggen. Ik ging naar Israël volledig ontwetend van alle problematiek. Ik was15 en totaal los van politiek. Total is mijn vriend en verder keek ik echt niet. Ik liep daar rond voelde de haat en nijd. Het allerergste hond ik nog dat zelfs de kleine kinderen hoofd en arabisch niet samen speelden. Het moet ook anders kunnen lijkt mij. Mede gezien het van oorsprong allemaal Semieten waren die daar woonden. Het verhaal van de mufti ken ik ja. Maar wat hebben jongeren daar dan mee? Je hebt een stel voor mij nogal idiote settlers. Wel eens gezien hoe het er aan toe gaat daar. Goran en ik waren shocked. Dacht je dat hij dat normaal vond? Hij is joods ja. Alsof mij dat enigszins interesseert. Echt niet. Ik moet denken opeens aan pokeren .Ik zit in mijn st café te pokeren.met aan tafel alle soorten jood mij .ex buurman Arabieren etc etc. En geen mens die er maar enigszins over denkt wie er wat is. 

Het kan ook anders. Mijn beste vriend...een blanke heeft Perzisch gestudeerd. Hij vraagt mij wel eens mee naar Iran. Daar staan synagoges gewoon naast moskeeën. Letterlijk!!!!geen gevechten gezien voor de deur. Alles ok. Ik wilde in theran over een laag hangende ketting springen wat niet goed uitwerkte. Viel en belandde in ziekenhuis. Was joods ziekenhuis. Was iedereen trots op daar. Niks negatiefs gehoord over joden daar. Alles ok alles rustig. 

Dat jij Arabieren onbetrouwbaar vindt idealistisch. Dat kan je helemaal niet zo zeggen. Het zijn buiten dat ook Semieten. Veel meer Semitische dan de meeste Joden in Israël. 

Ik denk dat die godsdienst fanaten in de nederzettingen een hoop slopen .Gaat nergens over. Jezus keert terug op aarde...natuurlijk!!! Zal wel. Weet je met alle respect voor jouw gevoelens. Of hij terug keert of niet zal mij een worst Inn. Ik respecteer jouw geloof respecteer ook mijn ongeloof alstublieft. Ik geloof niet. Totaal absoluut niet. Sorry.

Fred op 23-12-2018 10:43

@aeo

Nog even over volk. Ik weet het welke argumentatie je zal komen. Ik ken de onderzoeken. De meningen etc. Ik had je verteld dat ik joods. Weet het met hoofdletter of niet, een geloof vind. Niet een volk. Datzelfde geldt voor Palestijnen. Vind ik ook onzinnig. Palestijns ook bestaat mijns inziens ook niet. Maar dat alles is irrelevant. Het zijn allemaal mensen. Daar gaat het om. Bedenk wat je schrijft. Jij vindt Arabieren vaak niet betrouwbaar. Zoiets schreef je. Stel ik zeg dat over joden. Dan sta je gelijk klaar met de term antisemitisme. Ben het ook niet eens met ter. Antisemitisme want ook die term klopt niet. 

Weet je voor de jongeren kunnen jouw ideeën veel ellende meebrengen. Wat had yoram in godsnaam te maken met aldat gedoe. Ik denk niks hij woonde daar gewoon. Goede kerel. Heeft geen zin in ellende en zwaar religieuze motieven. Mensen die flauw vallen omdat ze op het land van God staan of zoiets. Get a life. Zou ik zeggen. Respect elkaar. En dat is ver te zoeken in Israël. Ga eens in Iran kijken. Ook veel joden daar. Stuk gemoedelijker. Wat de media ook zegt. Mijn vriend spreekt vloeiend Farsi met joden gesproken daar. Niks mis mee alles rustig. Ga kijken ondervind het zelf. Of in een gemiddeld café in Amsterdam. Ik heb vrienden in Amsterdam waarvan ik niet eens wist dat ze joods zijn. Viel mij op ...opeens door een Jodenster om hun hals. Was mij nooit eerder opgevallen. 

Ik verwijs je naar de spiegel..kijk en bedenk de woorden die je zelf zegt en schrijft. Grootmoefti ...nazi... Onbetrouwbare Arabieren. Je houdt niet van so called antisemitisme. Doe anderen dat dan ook niet aan. Ik kijk Duitser ook niet aan op wat hun grootvaders gedaan hebben. Laat het verleden rusten respecteer anderen. Hun geloof of afwezigheid daarvan. Ik ben Indo. Vader in Jappen kamp gezeten. Moet ik nu ook Japanners als onbetrouwbaar bejegenen?? Echt niet. De holocaust was vreselijk ik ben er geweest in Polen ik heb de kampen gezocht. Het is verleden tijd. Tijd om te vergeten. Tijd om dat boek te sluiten terugkomen op een grootmoefti heeft geen enkele zin. Dat doe je nml om mijn ideeën te beïnvloeden. 

Stel ik ga jouw aanvallen over de corruptie van de Rothschilds en dat alle joden zo zijn. Je kent het wel. Da's toch ook onzinnig. En zo ken ik nog wel wat meer verhalen.

Ik zie jou als aeo jood of niet is irrelevant. Pas nadat ik jou ken kan ik jou vertellen of ik jou betrouwbaar vind of niet. Als enkel persoon.dat wilt nog niet zeggen dat jouw familie hetzelfde is. 

Etc etc

From Russia with love.

Zit nu FF in Thailand overigens. 

En weet je wat????zit hier in een authentiek Thai eettentje. Zijn echt geen christenen. En wat denk je?? Ze nodigen mij uit om kerstfeest te vieren. 

En dat ga ik ook doen. Een ongelovige...ik dus..en wat boedistrn gaan kerstfeest vieren..moet kunnen toch.hahaha

AEO op 23-12-2018 23:37

@Fred,

Je zegt dat je de haat en nijd voelde. Maar die gast vooral uit van de zich Palestijnen noemende Arabieren. Je haalt ook Duitsland nog aan, een land dat al twee keer een wereldoorlog ontketende. Moet je dat de Duitsers van nu kwalijk nemen? Dacht toch van niet, dat is iets van lang geleden. Moeten we nu nog kwaad zijn op de Spanjaarden vanwege de Tachtigjarige Oorlog? Zou toch bizar zijn! In Israël is de zaak niet zo simpel. De bevolking van Israël wordt zolang men leeft al dagelijks naar het leven gestaan door de vijandige Arabieren die helemaal geen tweestaten oplossingen willen, maar een staat in de plaats van Israël. Het gaat niet om het bezit van land, het is een godsdienstoorlog, en dat is iets wat jij gewoon niet kan begrijpen. Je zegt dat je totaal niet in een god geloofd. Dat is je goed recht, maar je stelt je daarbij extreem afwijzend op. Je gelooft niet in de wederkomst van Jezus, en je hebt er ook geen behoefte aan, zeg je. Ik heb je verteld dat er vele profetieën in de Bijbel meer dan 2500 jaar geleden op schrift zijn gesteld, die nu nauwkeurig uitkomen. Daar ga je niet eens op in, en daar ben je niet de enige in. Als God ons in de Bijbel voorzegt wat er in de toekomst in de Eindtijd waarin wij nu leven zal gebeuren, dan doet Hij dat, omdat we het kunnen controleren. Dan kunnen we zien dat Hij betrouwbaar is en ook werkelijk doet wat Hij zegt. Israël was verstrooid over de gehele wereld, maar Hij doet Zijn volk terugkeren van alle uithoeken der aarde. Ook zegt Hij, dat niemand ze meer zal uitrukken. Al komen er nog zoveel vijanden, ze zullen Israël niet weg kunnen krijgen. In de Bijbel is een zeer grote oorlog voorzegd, waar Israël militair niet tegen opgewassen zal zijn. Hier zullen o.a. Iran, Turkije en Rusland betrokken zijn. Deze coalitie zal vanuit het Noorden een invasie doen in Israël, maar door ingrijpen van God zullen deze vijanden op de bergen van Israël vernietigd worden. Niemand zal dan nog het bestaan van God kunnen ontkennen. Opvallend is dat dez invasie een rooftocht zal zijn. Het is ook opvallend dat in Israël een zeer groot gasveld in de zee gevonden is, waarschijnlijk het grootste ter wereld. Er valt dus wat te halen! Volg de updates van Amir Tsarfati, die legt dat gedetailleerd uit. Of vind je het niet belangrijk om te weten wat de nabije toekomst brengt? Je kan een horoskoop lezen, maar die levert onzin op. Alles wat in de Bijbel is voorzegd is al voor een groot deel uitgekomen. Deze grote oorlog waarvan ik sprak, is aanstaande. De Russen zijn al in Syrië, evenals troepen uit Turkije en Iran. Ook Lybië en Sudan zullen er bij betrokken zijn. Ik raad je aan om goed te gaan letten op de ontwikkelingen rondom Israël.

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl