HeadlinesActuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Kerstboodschap vrouwen in Syrië voor Europa: ‘Stuur alsjeblieft onze mannen terug!’

Zweedse verslaggever ziet in Syrië hoofdzakelijk vrouwen op straat, ‘jonge mannen zitten in Europa of zijn dood’

 
Vrouwen en meisjes in Syrië (hier in de rij voor humanitaire hulp uit Rusland) zitten te springen om de terugkeer van ‘hun’ mannen en jongens uit Europa. (Afbeelding: Getty Images (2)).

De Zweedse verslaggever Johan-Mathias Sommarström was vorige week in Syrië en zag daar dat ‘ongeveer 70% van de mensen op straat vrouwen zijn, en dat ook in (school)klassen het geval is.’ ‘Kijk om je heen, je ziet alleen vrouwen – in de universiteit, op straat, in cafés, alleen vrouwen,’ zeggen Safaa en Sheima. ‘De meeste jongen mannen hebben Syrië verlaten, en degenen die niet vertrokken zijn gestorven.’ De vrouwen in Syrië roepen Europa dan ook dringend op om ‘onze mannen terug te sturen! Gooi ze eruit en breng ze hierheen, wij missen ze.’

 

Het is al weer even geleden dat de enorm opgeblazen nepnieuwsballon van de Europese massamedia werd doorgeprikt, die met behulp van misleidende, vaak in scene gezette foto’s de valse indruk wekten dat er vooral veel vrouwen en kinderen naar Europa waren gevlucht. Al snel bleek echter dat het leeuwendeel van de migranten jonge mannen waren die hun vrouwen, vriendinnen, zussen en moeders juist hadden achtergelaten.

De meesten van hen vluchtten weg voor de oorlog. Van degenen die bleven en wel wilden vechten voor hun families (en/of vaderland), stierven er velen, maar niemand weet precies hoeveel. Een andere vrouw, Lina, zegt dat alleen de heel jonge generatie en de oude generatie mannen is overgebleven.

Vrouwen gaan noodgedwongen mannenwerk doen

De vrouwen in Syrië betreuren het grote tekort aan mannen. Velen zullen tegen hun zin ongetrouwd blijven, en de wederopbouw van het land wordt erdoor bemoeilijkt omdat de (her)aanleg van wegen en het herstel van gebouwen nu eenmaal zwaar mannenwerk is.

Hierdoor zijn sommige vrouwen werk gaan doen wat in Syrië nog typisch door mannen werd gedaan. Zo zijn er in de hoofdstad Damascus voor het eerst drie vrouwen werkzaam als taxichauffeur. Safaa: ‘In de toekomst zul je vrouwen zien die auto’s repareren. Om hun gezin te kunnen onderhouden moeten vrouwen namelijk traditionele mannenbanen aannemen.’

Los van het gebrek aan mannen vindt Safaa het een positieve ontwikkeling dat ‘de maatschappij nu gedwongen wordt om te accepteren dat vrouwen in bepaalde gebieden werken.’ Nabiha, onlangs afgestudeerd aan de universiteit, is het daar niet mee eens. ‘Nee, ik denk dat het slecht is. Dit soort werk is niet geschikt voor vrouwen.’

‘Gooi onze jongens eruit en breng ze hierheen’

De Syrische vrouwen zijn het wel eens over de oplossing van de problemen: ze hopen dat de Syrische regering permanente amnestie verleent aan alle gevluchte mannen (waaronder ook dienstweigeraars). Tevens hebben ze een duidelijke boodschap voor Europa: ‘Gooi ze eruit en breng ze naar Syrië, waar ze weer kunnen beginnen met het opbouwen van het land,’ vindt Lina.

Vóór de oorlog werd slechts 4% van alle huishoudens in Syrië financieel geleid door een vrouw. Nu is dat iets meer dan 22%. Vrouwen beginnen de economische basis van Syrië te worden, maar zijn daar niet per se blij mee. Op een plein in Aleppo spelen een aantal jonge vrouwen voetbal. Ze zijn ongeveer 16 jaar oud en missen jongens. ‘We vragen God om de jongens veilig te houden. Ze moeten terugkomen, we missen ze,’ zegt er een. Een ander drukt het zo uit: ‘Ik mis ze zo dat ik maar bomen ga omhelzen.’

 

Xander

(1) Sverige Radio
(2) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik) 

 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt dan verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwarte letters op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning, antisemitisme of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal, persoonlijke aanvallen of uitschelden kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.Het beheer kan er ook voor kiezen uw posting aan te passen. 
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten. Indien u zich daar niet aan houdt bent u niet meer welkom op de XN forums.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.Indien u zich daar niet aan houdt bent u niet meer welkom op de XN forums.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands.
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Inhoudelijke geloofsdiscussies op het Geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.
 16. Wees bedachtzaam en let op uw woordkeuze en formulering in uw postings, wat u op het internet plaatst blijft daar staan. Post niet onder uw eigen naam maar gebruik een nicknaam.

Allen: Er zijn hier geblockte posters die onder uw naam proberen te posten

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammers kunnen wel uw naam gebruiken maar hebben geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod. 

Geloofsdiscussies naar Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum   Ik Geloof..(Geloofsforum 31) verder te praten.

Reacties

Patatje Oorlog op 25-12-2018 17:11

"De vrouwen in Syrië betreuren het grote tekort aan mannen. Velen zullen tegen hun zin ongetrouwd blijven"

Daar heeft de islam al aan gedacht. Dat is de reden dat een man 4 vrouwen kan nemen vanwege de vele mannen die sneuvelen in de (heilige) oorlog.

willy op 25-12-2018 17:12

De moedige mannen zitten goed in Europa waarom zouden ze dan terug naar Syrie gaan? In feite loopt de burgeroorlog op zijn einde maar dat wil niet zeggen dat alle problemen in syrie nu zijn opgelost, het land is nu in zones verdeeld en vormt voorlopig geen eenheid meer misschien houdt dat vele van die gasten nog tegen?  het probleem is nu ook dat vele afwachten wat turkije gaat doen. Erdogan heeft Trump rond zijne vinger grdraaid en gezegd dat de Turkse troepen het restand van Isis zullen neutraliseren, maar in feite is het Erdogan te doen om de Koerden aan de Turkse grens die wil hij weg niet Isis. dus in feite zouden de oorlogsvluchtelingen terug naar huis moeten, maar de situatie in Syrie is nog zeer onduidelijk en ik denk dat dit velen nog tegenhoudt.? Shalom

Mark van limburg op 25-12-2018 17:50

Zet dit bericht in alle kranten en dit worden de beste kerstdagen,

Vrouwen tevreden en de bevolking hier tevreden!

Cale op 25-12-2018 19:41

Ipv hun land te verdedigen zijn die gasten hun land ontvlucht en hebben vrouw en kinderen achtergelaten. Dit alles aangemoedigd door gekke Merkel

Oma op 25-12-2018 20:51

Bende lafaards, hun vrouwen en kinderen in oorlog laten stikken om hun eigen vege lijf te redden. Typeert exact de harteloosheid , geen sprankje menselijkheid meer, zelfs niet voor hun eigen moeder/vrouw of bloedeigen kinderen. Massaal repatriëren, die mannen zijn nu nodig om hun land op te bouwen ipv op onze kosten te teren voor een 'beter leven' zonder vrouw en kinderen. Trouwens: syrië is zo uitgestrekt dat in grote delen van dat land geen oorlog was, dat concentreerde zich rond grote steden dus was er al geen noodzaak om 6.000km verder in europa 'veiligheid' te gaan zoeken als oorlogsvluchteling: nogmaals wordt de immigratie als georkestreerde bedrog ontmaskerd!

Cefas op 25-12-2018 21:31

Goed idee. Al die syriegangers terugsturen naar vrouw en kinderen en eigen land weer opbouwen in plaats van in Europa te blijven plakken en uitkeringen te pakken.

pietka op 25-12-2018 23:56

Niet verwonderlijk : syrie heeft tegen israel de VS het verenigd koningrijk  frankrijk turkeye de golfstaten norwegen en niet te vergeten Nederland gevochten  en gedeeltelijk gewonen immers de meeste woonkernen zijn weer in syrische handen.

in iedere oorlog zijn er mensen die weg vluchten voor hun plicht zie clinton bush en donald  desalniettemin was dit ook de bedoeling van de syrische regering!

de gevluchte jongens zijn hoofdzakkelijk jonge sunnitische mannen , er is immers nooit een algehele mobilisatie afgekondig beter een betrouwbaar syrisch leger dan een bijelkaar geraapt zooitje ! 

Nu kan de etnische samenstelling van syrie worden verandert  weduwe kunnen nu met shiitische iraanse en afghaanse mannen / soldaten  trouwen.

de seculieren sunnite de alawieten de christenen en de druzen hebben altijd een aversie gehad tegen het sunnitische gelowige proletariaat 

wij zijn lekker opgescheept met die mannen en de syrische regering lacht in zijn vuistje .

Leon op 26-12-2018 00:18

Een utopie om te denken dat de hier aanwezige 5de colonne retour heimat gaat. Ze zijn gevlucht voor een echt gevecht; onderweg hierheen vergiftigd met jihadi nonsens door mee 'gevluchte' isis hufters gaat men hier de confrontatie zoeken met de plaatselijke bevolking die niet bewapend is en dus makkelijk te overwinnen is. En last but not least...hier is vogelvrij verklaard vrouwelijk vlees in overvloed. De dames aldaar zijn, in de ogen van de gevluchte 'helden', slechts broedmachines. Deze knapen zingen allang op de wijs van soera 666 "we gaan niet meer terug, nog lange niet, nog lange niet...."

Mark S. op 26-12-2018 00:30

De Syrische vluchtelingen die we hier hebben gehuisvest en een uitkering hebben gegeven zijn dus de lafaards die hun familie in de steek hebben gelaten.

De niet Syrische migranten zijn ook lafaards die hun familie hebben achtergelaten terwijl oorlog voor hen geen excuus is.

Wat een miezerig zootje lafaards hebben we hier onderdak en een uitkering gegeven.

Enki op 26-12-2018 03:32

Mooie kerst boodschap :)

LoL patatje oorlog

Patriot op 26-12-2018 10:01

Zo kennen we moslimmannen. Lafaards oké vrouwen en mannen overvallen en mishandelen maar wel met 4  man of meer.

Dat geldt niet voor alle Moslim mannen, enkel de criminelen komen in het nieuws. Mod. 

D. G. Neree op 26-12-2018 11:20

Een aantal mannen kan niet terug en het is moeilijk aan te geven hoeveel dat zijn. Er zitten mannen bij die tegen Assad hebben gevochten, maar ook jonge mannen die in dienst moesten in de afgelopen 5 jaar en die geen zin hadden om tegen de rebellen en ISIS te vechten. Die laatsten zijn feitelijk deserteurs en als ze terug gaan wacht ze een gang naar de rechter wegens desertie. Daarom zullen deze kerels niet snel teruggaan, evenals anderen die aan de kant van de opstandelingen vochten.

Josef op 26-12-2018 12:18

Uitschelden niet toegestaan, zie siteregels. Mod.

Hans van der Zwan op 26-12-2018 14:50

Misschien kan Rikko Voorberg ze gaan brengen.

Doet ie beter werk ipv ze hierheen te halen.

Henk op 26-12-2018 15:23

Een goed idee. Beter voor Nederland en voor Syrië. De 1,5 miljoen Syrische vluchtelingen die nu in Libanon (4 miljoen inwoners) in tentenkampen zitten dan eerst, lijkt mij. Daar is de nood het hoogst. Daarna de 60 duizend Syriërs die in Nederland (17 miljoen inwoners) verblijven.

Jean op 26-12-2018 16:20

Waar wachten we dan op? Nu starten, zij blij en wij heeeeeel blij.

Josef op 26-12-2018 17:07

Bedankt ,Xander!

Josef op 26-12-2018 17:15

Zie siteregels. Mod.

janneman op 26-12-2018 19:27

Ik zou maar beter zwijgen wegens net iets te opgesmeten. Maar het is toch niet te doen.

In Nederland zitten jullie met die mannen van DENK, de vijfde colonne van Erdogan zit dus in jullie rug. Ok, maar wij hebben veel grotere problemen zenne, onder onze rug zit nog veel gevaarlijker gerief.

In België hebben we er ook van, en nog harder dan jullie. Moet je wat weten ? De spa, dus de socialisten hé, hebben in de gemeenteraadsverkiezing zes man afgevaardigd. We gaan even tellen. Een autochtone vlaming, hoera, maar die wil je nog niet met een handschoen aanpakken wegens zo corrupt als de nacht, eentje is geadopteerd (Jinny Beels en ik mag die wel, daar wil ik graag eens een beschuitje mee eten), en voor de rest zijn dat allochtonen, en uiteraard moslim. We moeten ons hier niet wapenen tegen moslim-terreur, we zijn allang gaargekookt. Ik herinner mij wat de Amerikanen in Vietnam aan de  hand hadden, dat kregen ze daar nooit klaar, als het volk in gang schiet is het over, maar op vandaag zijn we zo ver nog niet, nog lang niet. Al zijn de franse gele hesjes wel al een teken aan de wand. Het gaat er van komen hoor.

janneman op 26-12-2018 20:06

En dat moet je dan zien. Ik ben al op leeftijd en ga dus op werkdagen, als het rustig is, naar het shopping center. Zie je normaal niemand, je kan shoppen, maar zo gaat dat daar niet. Lopen daar dus gehoofdoekte dames achter volgeladen kinderwagens, en die gaan maar aan? En zijn vreselijk dominant hé. Het geeft te denken. Wat nog meer te denken geeft is het volgende : na de aanslagen op Zaventem en dat metro-station, zag ik geen enkele hoofddoek meer in het straatbeeeld, maar een dag later waren ze er weer. Ik heb een bloedhekel aan die haatdragende kopvodden. Als je denkt dat je die kunt integreren dan ben je echt toe aan een bezoekje bij de psychiater hoor, dat lukt in geen honderd jaar. Het is voorbij, weg ermee dus.

kim op 26-12-2018 20:24

Tussen de regels door van het artikel XN proef ik iets van: die vrouwen, dochters, nichtjes, neefjes, omaatjes etc. worden allemaal herenigd in ons land. Gezinshereniging staat hier hoog in het vaandel. En wij mogen afreizen naar Sirië om dat land weder te gaan opbouwen. Welteverstaan met ons geld want wij zijn geen islamiet dus slecht.

Wie was ook al weer een boomfluisteraar? Oh ja, een dochter van een Duitser die zich hier heeft genesteld in een warm oftewel geldbad. De NWO wil de wereld in een collapse laten eindigen maar er zijn te veel, veel en nogmaals heel veel mensen die gaan begrijpen wat er gebeurd in ons land en niet alleen in ons land, dat voorop loopt met een nepfanfare en toeters en bellen met een denigrenend Kerstwoord.

Resumé, niets is wat het lijkt en wat wel lijkt is (let wel: bijna) niets.

Mooi artikel, geachte Xander

rocinante op 27-12-2018 11:18

Die gasten gaan nimmer terug. Het is algemeen bekend, dat dit de versterking van de al aanwezige 5e colonne is. Doel: Europa veroveren. Dat plan is in werking, en daar valt niks meer tegen te beginnen. West Europa moet men maar als verloren gebied gaan beschouwen. De islam is een veroveringsideologie. Vergeet dat nooit.

Henk op 27-12-2018 11:27

De hoeveelheid Syrische vluchtelingen is en blijft voorlopig een groot probleem. In Nederland, de rest van Europa, maar vooral in de landen rondom Syrië zelf. Want daar is de nood het hoogst. De media zouden aan dit laatste veel meer aandacht kunnen schenken. Turkije bijvoorbeeld heeft ruim 3 miljoen Syrische vluchtelingen opgenomen, Libanon 1,5 miljoen, Jordanië bijna 1 miljoen. Daarna volgen Egypte en Irak, samen zo'n half miljoen Syriërs. Dan nog al die Syrische vluchtelingen op de eilanden van Griekenland. In al deze landen leven ze in vaak erbarmelijke omstandigheden. Nederland heeft zo'n 60 duizend Syriërs opgevangen, voor het merendeel mannen inderdaad. Gelukkig voor hen zijn zij goed gehuisvest hier. Maar ook zij moeten terug, om Nederland te ontlasten en hun eigen land weer op te bouwen. Deze hele toestand hebben we natuurlijk te danken aan de VS die nooit Irak hadden mogen binnenvallen en zich niet hadden moeten bemoeien met de opstand tegen Assad (en eerder al tegen Kadaffi). 

Cefas op 27-12-2018 16:01

@Henk. Correctie, het was niet de VS maar Obama met Clinton (en de Navo) die op een gruwelijke wijze de ambassadeur van de eigen VS liet vermoorden en libie veranderde in een puinhoop. Dus niet de VS maar Obama met in zijn kielzog de deep-state globalisten. Allen oorlogzuchtige links-fascistische havikken.

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl