HeadlinesActuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Grote zorgen dat terroristen aanslagen plegen met extreem dodelijke drug Fentanyl

Levensgevaarlijke drug ook al in Nederland gesignaleerd

 
Afbeelding: Getty Images (3).

Pakweg 32 kilo is voldoende om de totale bevolking van Nederland uit te roeien, zó gevaarlijk is Fentanyl. De drug is 50 tot 150 keer krachtiger dan heroïne en eiste vorig jaar in de VS al een kleine 30.000 mensenlevens, 50% meer dan twee jaar eerder. Agenten die het alleen al op hun huid kregen liepen daardoor soms een levensgevaarlijke overdosis op. De autoriteiten zijn dan ook uitermate bezorgd dat Fentanyl door terroristen zal worden gebruikt om aanslagen met ongekende aantallen doden te plegen.

 

Fentanyl is tamelijk eenvoudig te maken en komt vooral uit China en Mexico, waar het in grote hoeveelheden wordt geproduceerd en vervolgens aan Amerikaanse en Europese drugsbazen wordt verkocht. Van de meest krachtige variant, carfentanil, is slechts een paar milligram voldoende om een olifant te verdoven.

Voormalige CIA directeur Michael Morel omschreef Fentanyl vorig jaar dan ook als een ‘massavernietigingswapen’. Het werd overigens al eens tegen terroristen ingezet, namelijk in 2002 in Moskou, toen 50 Tsjetsjeense toeristen 800 theaterbezoekers gegijzeld hielden. Special Forces spoten toen Fentanyl in het theater om de terroristen uit te schakelen, maar konden niet voorkomen dat meer dan 100 gijzelaars stierven.

Afgesloten ruimten met veel mensen, maar ook dagelijkse voorwerpen

Volgens Daniel Gerstein, een voormalige onderminister van Homeland Security, werkt Fentanyl het beste in afgesloten ruimten (stations, treinen, metro’s, bioscoop- en concertzalen, et cetera). In de open lucht werkt het minder omdat het dan sneller vervliegt.

‘Maar als het op dagelijkse voorwerpen wordt geplaatst (deurknoppen e.d.), kunnen mensen door enkel het aanraken van hun monden of het wrijven in hun ogen al een dodelijke reactie krijgen,’ waarschuwde Josh Bloom van de Amerikaanse Raad voor Wetenschap en Gezondheid.

Neusspray werkt slecht, betrouwbaar tegengif is er nog niet

Agenten,  ambulance medewerkers en andere medici zijn niet getraind op het omgaan met biochemische terreuraanslagen met Fentanyl. Zij kunnen het fors stijgende aantal drugsdoden en – gewonden nu al amper aan. Wel hebben zij tegenwoordig Narcan neusspray bij zich om Fentanyl slachtoffers te behandelen, maar de werking van deze spray is beperkt, en er zijn sowieso meerdere doses van nodig.

De biomedische onderzoeks- en ontwikkelingstak van de Amerikaanse overheid (BARDA) heeft in september een $ 4,6 miljoen kostend contract met Opiant Pharmaceuticals gesloten voor de ontwikkeling van een betrouwbaar tegengif dat in één dosis kan worden toegediend.

Dat middel komt sowieso te laat, want de VS heeft al lang en breed met een Fentanyl crisis te maken die inmiddels dagelijks vele tientallen slachtoffers eist. Popster Prince zou in 2016 door een overdosis Fentanyl, dat vaak wordt versneden met heroïne, zijn gestorven.

Ook gevaar voor Nederland

De AIVD is er tot nu toe wonderwel in geslaagd om grote aanslagen in Nederland te voorkomen. Fentanyl vormt ongetwijfeld een nieuw potentieel terroristisch probleem, want iemand hoeft in Rotterdam vanaf een vrachtschip uit Mexico of China maar een klein zakje in zijn binnenzak mee te nemen naar het centraal station of een andere publieke gelegenheid om vele honderden tot wel duizenden slachtoffers te kunnen maken.

Misdaadjournalist Hendrik Jan Korterink schreef in maart 2017 dat carfentanil ook zijn opmars maakt in Nederland, en er al ‘verschillende incidenten’ mee zijn geweest. (2). Overigens heeft ook Nederland een groeiend drugsprobleem; het aantal doden door overdoses was in 2016 in slechts twee jaar tijd verdubbeld.

Xander

(1) Zero Hedge
(2) Misdaadjournalist
(3) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

Zie ook:

06-05-2017: Paniek in VS over nieuwe drug die dodelijk kan zijn bij aanraking met de huid (/ Levensgevaarlijk drug perfect wapen voor terroristen) 

 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt dan verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwarte letters op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning, antisemitisme of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal, persoonlijke aanvallen of uitschelden kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.Het beheer kan er ook voor kiezen uw posting aan te passen. 
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten. Indien u zich daar niet aan houdt bent u niet meer welkom op de XN forums.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.Indien u zich daar niet aan houdt bent u niet meer welkom op de XN forums.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands.
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Inhoudelijke geloofsdiscussies op het Geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.
 16. Wees bedachtzaam en let op uw woordkeuze en formulering in uw postings, wat u op het internet plaatst blijft daar staan. Post niet onder uw eigen naam maar gebruik een nicknaam.

Allen: Er zijn hier geblockte posters die onder uw naam proberen te posten

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammers kunnen wel uw naam gebruiken maar hebben geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod. 

Geloofsdiscussies naar Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum   Ik Geloof..(Geloofsforum 31) verder te praten.

Reacties

Patatje Oorlog op 13-12-2018 19:18

En in bepaalde staten in de VS wordt de doodstraf uitgesteld omdat de fabriek die de (oude) chemicaliën maakt failliet is en ze geen vervanger kunnen krijgen. Ideetje?

Tom op 13-12-2018 20:24

Fentanyl is niet zo heel gevaarlijk hoor! Je moet er uiteraard niet te veel van innemen maar het is een perfecte pijnstiller. Ook verkrijgbaar als pleister. Met Naloxon kan de werking teniet gedaan worden.

De popartiest Prince is overigens aan een overdosis overleden.

Overigens werd dit middel Niet gebruikt in Moskou om de gijzeling te beëindigen. Daar gebruikte men cargentanil en remifentanil. De eerste is 300 maal sterker dan fentanyl.

Tycho op 13-12-2018 22:02

Geen koffie meer dirinken in de kamer is mijn advies aan de politici. 

Elegast op 13-12-2018 22:06

Tom. Toch even Wikipedia erbij genomen maar cargentanil is 10000 keer zo sterk als opium. Dan lijkt fentanyl mij geen prettig goedje. Maar je hebt gelijk er is nog sterker spul dus. 

Doordenker op 13-12-2018 22:36

Hoe meer onze volksverraders de grenzen open zetten, hoe sneller de dag zal komen dat we gegarandeerd de 'hoofdprijs' winnen. Onze politieke (dwaal)lichten zullen dan weer wat verontwaardigde holle praat verkondigen, beweren dat ze niet zullen toegeven aan de terroristen, bloemen neerleggen en kaarsjes branden voor de slachtoffers om vervolgens in hun zwaar beveiligde limousines te vertrekken naar een diner met andere 'hoogwaardigheidsbekleders' (wat een bekakte benaming) om daar te bespreken hoe ze het domme kiesvee het best kalm kunnen houden en het eventueel zelfs een Orwelliaans schuldgevoel (daders worden slachtoffers en slachtoffers worden daders) kunnen aanpraten...

Arno op 13-12-2018 23:57

Laten we het met z'n allen maar bij wat GHB houden

Rom op 14-12-2018 03:22

Doordenker jij hebt raak geschoten.

Tom Hendrix op 14-12-2018 06:49

@Doordenker: 22.36. uur, op 13/12. U heeft dat goed gezien. Helaas, laat de bevolking zich steeds weer paaien, met loze beloften van deze politici.

JP op 14-12-2018 09:18

Wie kwaad wil, heeft mogelijkheden te over. Een grote schoonmaak op de hele Wereld moet grondig en snel gebeuren.

vlokje op 14-12-2018 10:13

Een olifant dus, klinkt veel belovend voor iemand als ik met een slaap probleem 

Dus als ik ga, ga ik in een roes? zal het niet missen deze kwade wrede wereld ;-)

Gorghel op 14-12-2018 12:57
Om te doden zijn er meer dan genoeg spullen en stoffen, om ziektes en voortijdige dood te verdrijven is er niks.
Raimond V. op 14-12-2018 13:28

Kennen jullie het middel Alprazolam ( Oxy ? ) , het wordt onder verschillende namen verkocht ?

Een angstremmer , verslavender dan heroine .

Zoek maar eens uit hoeveel troep wordt geproduceerd op deze aardkloot ?......Tja verantwoordelijke lieden die Pharmaceuten ( cutters of roots ).

willy op 14-12-2018 14:03

deze oorlog zal op diverse manieren worden uitgevochten en terrorisme zal de wereld blijven geselen.Shalom

Elegast op 14-12-2018 16:28

Als je wilt slapen vlokje probeer eens wietolie. Thc. Werkt bij mij al 5 jaar en je het steeds minder nodig in plaats van meer. Kom daar eens om bij de farmaceutische industrie 

andre op 16-12-2018 20:08

Stel je voor dat de terroristen de gehele Nederlands bevolking zouden uitroeien.Wie betaald dan hun uitkeringen?Waar moeten die terroristen-aanhangers dan naar toe om hun handje op te houden?Wie gaat de de wegen onderhouden om de distributie van winkelvoorraden op peil te houden.Wie gaat de post sorteren en bezorgen?Wie gaa het vuil ophalen.Binnen no time wordt Nederland een derdewereldland zoals je nu ziet in vele Moslimlanden.Er zullen beslist Nederlandser overleven en een bestaan gaan opbouwen in een ander Moslimvrij land.

Daar zal dan weer een herhaling van geschiedenis plaatsvinden, omdat ook daar de terroristen denken de welvaart over te nemen en te behouden.Helaas missen dit soort mensen de ambtiie, het moraal, de gedrevenheid om welvaart en geluk te creeeren.

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl