HeadlinesActuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

‘Europese elite terecht bang voor Gele Hesjes, maar leert er nog niets van’

Nederlandse staatscommissie constateert zorgelijke tweedeling in samenleving waar ‘buitengewoon urgent’ iets aan gedaan moet worden – Spaanse regering wil opstand voorkomen en verhoogt minimumloon met 22%

 
Een volksbeweging die zich niet langer laat wegsturen met loze beloften en nietszeggende zoethoudertjes. (Afbeelding: Getty Images (3)).

De Gele Hesjes gaan niet meer weg, zo schrijft politieke- en marktanalist Tom Luongo. Daarbij haalt hij de Amerikaans parlementariër Steve Turly aan, die in zijn vlog tal van voorbeelden aanhaalt waaruit blijkt hoe bang de Europese politici en media zijn voor waar het Franse volksprotest toe kan leiden. Luongo constateert zelfs ‘dat de terugkeer naar nationale soevereiniteit in Europa er niet langer aankomt, maar er al is... De mensen zijn de corruptie en campagnetoespraken spuugzat. Ze willen resultaten... Hebben ze (in politiek en media) dan niets geleerd van de afgelopen drie jaar?’

 

‘Dit kan niet langer afgedaan worden als enkel een uitlaatklep van massale onvrede over het neoliberale beleid dat door de strotten van de Europeanen is geramd,’ schrijft Luongo. ‘Er is iets veel belangwekkenders gaande, een beweging die niet meer in te perken is, waarvan de leiders en mensen zich niet langer laten demoniseren, ongeacht hoe vaak de media hen ‘extreemrechts’ of ‘alt-right’ noemen, of zelfs aan het Nazisme linken. Dat zal hen niet stoppen, want de demonstranten zien zichzelf niet zo. En zo zouden ze zichzelf ook niet moeten zien, want dat zijn ze niet.’

‘Het springt over de grenzen heen en is maakt nu deel uit van de tijdgeest... Er broeit een terechte angst onder de politieke elite van Europa... Macron heeft in het omgaan met de protesten tal van fouten gemaakt, maar zijn grootste was door zijn gesprek met het Franse volk te openen met dezelfde afgezaagde beledigingen die in het verleden werden gebruikt om hen te belasteren en om verdeeldheid te zaaien.’

Heeft de Europese elite in politiek en media dan niets geleerd?

‘Hebben ze de afgelopen drie jaar dan niets geleerd? Brexit was geen ongelukje. Trump was geen ongelukje. Salvini is geen ongelukje. Orban is geen ongelukje. Frankrijk is geen ongelukje. Deze verkiezingen laten een diepgewortelde afkeer van de politieke en economische koers zien. Te vaak ‘Nazi’s!’ tegen de mensen schreeuwen zal uiteindelijk als een boemerang tegen de hoofden van de elite terugkeren. De mensen zijn de corruptie spuugzat en willen resultaten, geen woorden. Geen campagnetoespraken, maar resultaten.’

En snel ook, betoogt Luongo, want het water is miljoenen burgers tot aan de lippen gestegen. In Frankrijk werd Macron als een outsider en een hervormer aan het volk verkocht, maar het duurde nog geen week voordat hij zijn kiezers verried en zich als een rasechte links-liberale globalist ontpopte.

De media worden inmiddels als de bekende gehoorzame spreekbuizen van de elite ingezet om het volk rijp te maken voor een opvolger, maar dan wel een die door de linkse globalistische elite is goedgekeurd, dus van hetzelfde laken en pak is – of zelfs nog erger, zoals in het geval van de opvolgers van Angela Merkel en Jean-Claude Juncker (vermoedelijk ‘onze’ eigen Frans Timmermans, die zijn haat voor de onafhankelijke soevereine natiestaten en zijn diepe minachting voor de zorgen en mening van de gewone man en vrouw niet onder stoelen of banken steekt).

In Groot Brittannië is het na de geslaagde vertrouwensstemming in haar eigen partij nog maar de vraag of het parlement straks premier Theresa Mays cynische verraad van de Brexit goedkeurt.

Zorgen de Fransen voor een ommekeer?

Luongo vervolgt dat bijna alle slechte ideeën voor Europa de afgelopen decennia uit Frankrijk zijn gekomen. ‘Maar dat kan zich wel eens ten goede keren. Aan het einde van het tweede bedrijf lijkt de schurk onverslaanbaar, maar toch zijn het de helden die vaker dan niet uiteindelijk overwinnen. Het Franse volk is klaar voor iets anders. Ze hebben hun vesten en gasmaskers opgedaan, granaten opgepakt, en de kruimels die Macron hen heeft toegeworpen in zijn zelfingenomen gezicht teruggegooid.’

De grote vraag is wat er nu gaat gebeuren, vervolgt de marktanalist, die erop wijst dat politieke onrust doorgaans snel tot financiële onrust leidt, en de markten de situatie in Frankrijk nog altijd niet hebben meegenomen in hun beoordeling van de almaar groter wordende problemen in Europa.

In Spanje kiest premier Pedro Sanchez het zekere voor het onzekere door het minimumloon met maar liefst 22% te verhogen (van € 858,- naar € 1050,-). (4)

Staatscommissie ziet ‘zorgwekkende tweedeling’ in Nederland

In Nederland hebben politici zoals premier Rutte zich ‘solidair’ verklaard met de Gele Hesjes. Volgend jaar kan hij laten zien in hoeverre dat gemeend of toch weer het zoveelste cynische zoethoudertje was, want dan krijgt iedereen te maken met de verhoging van het lage BTW tarief naar 9% (=veel duurdere boodschappen), en een torenhoge stijging van de energierekening met € 300,- tot € 1000,-, iets wat vooral veel lagere inkomens over de armoedegrens zal duwen.

Niet voor niets concludeert de staatscommissie Parlementair Stelsel dat een groot deel van het Nederlandse volk zich niet meer vertegenwoordigd voelt in het parlement, en er een ‘zorgwekkende tweedeling’ is ontstaan tussen hoger- en lager opgeleiden waar ‘bijzonder urgent’ iets aan gedaan moet worden. (2)

Overigens is onze ervaring dat ook veel hoger opgeleiden dezelfde zorgen delen. De laagst betaalden komen nu als eerste in het geweer omdat zij degenen zijn die de grote financiële klappen van zowel de afgelopen als komende jaren niet meer kunnen opvangen, en in grote problemen terechtkomen. Als het kabinet Rutte zijn links-liberale koers dan ook niet drastisch wijzigt, voorspellen wij dat de Gele Hesjes ook in ons land niet meer zullen verdwijnen, en eerder groter zullen worden - nog even los van een forse electorale afrekening bij de volgende verkiezingen.

Het eventuele herinvoeren van het referendum zal daar vermoedelijk niets aan veranderen, want ook hier willen de mensen voor hun eigen dagelijkse leven eindelijk tastbare resultaten zien van die economische groei waar Rutte steeds zo trots op is, maar die aan miljoenen landgenoten compleet voorbij is gegaan.

 

Xander

(1) Tom Luongo via Zero Hedge
(2) NOS
(3) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)
(4) 20Minutes.fr

Zie ook o.a.:

09-12: Europa zinkt nog dieper: Frankrijk geeft Rusland schuld van Gele Hesjes (/ Echte propaganda is afkomstig van Westerse media en elite, maar wordt als onbetwistbare ‘waarheid’ aan ons verkocht)
08-12: ‘Gele Hesjes versus Macron luidt het einde van de EU in’
18-11: Protest tegen Macron: Gele Hesjes willen Frankrijk wekenlang platleggen (/ Mensen kunnen ‘groene’ belastingen niet meer betalen)

 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt dan verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwarte letters op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning, antisemitisme of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal, persoonlijke aanvallen of uitschelden kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.Het beheer kan er ook voor kiezen uw posting aan te passen. 
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten. Indien u zich daar niet aan houdt bent u niet meer welkom op de XN forums.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.Indien u zich daar niet aan houdt bent u niet meer welkom op de XN forums.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands.
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Inhoudelijke geloofsdiscussies op het Geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.
 16. Wees bedachtzaam en let op uw woordkeuze en formulering in uw postings, wat u op het internet plaatst blijft daar staan. Post niet onder uw eigen naam maar gebruik een nicknaam.

Allen: Er zijn hier geblockte posters die onder uw naam proberen te posten

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammers kunnen wel uw naam gebruiken maar hebben geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod. 

Geloofsdiscussies naar Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum   Ik Geloof..(Geloofsforum 31) verder te praten.

Reacties

Koddebeier op 13-12-2018 17:12

Politici behoren tot de slechtste leerlingen, zij leren niet van hun fouten en van afstraffingen met de verkiezingen, ze hebben een bord voor hun koppen en blijven er oplos liegen !

Dommelectueel op 13-12-2018 17:49

rutte geeft niks maar dan ook helemaal niks. Zelfs de sigaren uit eigen doos zijn lucht.Maak never nooit de fout om te gaan onderhandelen. En protesteer op de juiste plekken. De elite lacht zich helemaal te barsten.Den haag is bliksemafleider, rutte weet dat. Trekt de protesten naar zich toe.Ik ben ook maar een boodschapper; "rutte, we weten welke ring je draagt! Tijd om te gaan".

Nieuw Begin op 13-12-2018 17:55

Immigranten? Welvarend Azie ziet ze liever niet komen.

Elsevier Weekblad 13 dec 2018

https://www.elsevierweekblad.nl/opinie/opinie/2018/12/immigranten-welvarend-azie-ziet-ze-liever-niet-komen-661695/

( Heel begrijpelijk dat hoog ontwikkelde beschaafde en intelligente volkeren niet willen worden teruggeworpen in de tijd met de import van procentueel veel inteelt uit de achterlijke islam landen waar huwelijken binnen de tweede graad immers schering en inslag zijn met alle rampzalige gevolgen van dien! )

( Mooie vluchtlanden: Japan, Korea, Vietnam , China, Thailand , Myanmar, nagenoeg geen hoofdoek te zien! Wel relatief duur! )

Tegenstander op 13-12-2018 18:09

Niet goedschiks?

Maar er zal binnenkort in de hele EU alleen maar meer geel op straat te zien zijn!

HornKorn op 13-12-2018 18:26

de huidigge politicie zijn allemaal mensen zonder fatsoen al denken ze zelf van o wat zijn we goed bezig, maar als er en ommekeer komt in hun frivole bestaan zullen ze merken wie uiteindelijk het verstand hebben deze criminelen moeten worden opgesloten zolang ze leven.

Tom Hendrix op 13-12-2018 18:36

Ze willen niet leren! Want de hele politiek, is totaal verrot en gecorrumpeerd van "links tot zogenaamd rechts". Ze zijn de lakeien geworden van Bilderberg, de rode plutocraat Soros, en de duivelse NWO. Er zijn echter nu partijen die hieraan Niet willen meewerken, in Nederland de PVV en het FvD, in Duitsland de AfD, in Frankrijk het FN. Maar of het baat, weet ik niet.

jottum op 13-12-2018 19:20

En volgens deskundigen die het deels ook weer veroorzaakt hebben, breekt in 2019/20 de nieuwe financiële crisis los en daarmee recessie.

Misschien is het kopen van een tiny house/caravan/camper/pipowagen met chemisch toilet, zonnepanelen met accu en nano-infrarood warmtepanelen om in te wonen nog niet het slechtste idee dat her en der is langsgekomen. 

De Vreemdeling op 13-12-2018 20:29

@Jottum:   Waarom zou ik in een Pipo wagen willen zitten ?  Ik wil in mijn eigen huis kunnen blijven wonen

en een goed leven hebben . Geen gezeur er verder omheen.

Ik kan de Nederlanders maar 1 goed advies geven :   zodra de financiële crisis weer losbreekt gaan we ons gelijk

en ons geld halen bij de banken en de diverse instellingen .

ottoman op 13-12-2018 21:36

de eu verkeerd nu in protesten en onrusten en turkije richt officieel het ruimte agentschap op. satelieten werden al ontwikkeld en de ruimte ingestuurd nu derest nog vannaf eigen bodem.

uitgebreid lucht en ruimtevaartpeogramma aangekondigd vandaag, airbus vertelde dat het de toekomst in de ruimte mede zal bepalen.

emile op 13-12-2018 23:12

De occupy wallstreet beweging, waarvan enkelen een tentenkamp bewoonden op het malieveld in 2009 is een zachte dood gestorven. Ik vrees dat het de gele hesjes evenzo zal vergaan. Horen we nog iets over Catalonie??  Dit in tegenstelling tot andere revoluties in andere (niet) westerse landen.

Bundy op 14-12-2018 02:22

Over de verhoging van de energietarieven werd  een deskundige in het acht uur journaal geïnterviewd die het volgende waanzinnige zei :   De verhoging kwam door de koude winter van vorig jaar , waarmee hij dus onbedoeld de opwarmingsreligie ontkrachtte .              Ook werd de tariefstijging veroorzaakt door de hoge olieprijs van dit moment .    Iedereen die wel eens benzine tankt weet dat bij een pomp met korting de benzineprijs rond de € 1.50  schommelt , hetgeen een laagterecord is .           Ik kon nergens reacties op dit interview vinden .           Kijkt er bijna niemand meer naar het Nos journaal of zit er al Fentanyl door ons drinkwater ?

Ernie van de Wal op 14-12-2018 07:37

Tja, op gegeven moment heb je de burgers zover uitgebuit, dat ze met de rug tegen de muur staan. Zodra de massa niets meer te verliezen heeft, kan dat heel raar uitpakken. Voor de regenten. In Nederland hebben we het nog te goed, maar ook hier gaan we rap naar de Franse situatie waarin we met de rug tegen de muur staan.

Zodra het Verdrag van Marrakesh aardig op stoom komt, is het vrij snel gedaan met onze regenten.

Twanneman op 14-12-2018 09:12

Ach, het wordt winter, kerst en nieuwjaar, ben benieuwd hoelang de hesjes nog doorgaan....

Nieuw Begin op 14-12-2018 10:15

Het kabinet komt nu met alles weg:

Nausica Marbe in de Telegraaf:

https://www.telegraaf.nl/columns/2916141/het-kabinet-komt-nu-met-alles-weg

Eerste alinea:

Nee, een grote beweging van Gele Hesjes lijkt in Nederland niet van de grond te komen. We telden een paar honderd man op de been, verspreid over vele steden, terwijl de urgentie voor protest er is.

De mysterieuze klimaattafels besluiten over de vele miljarden die de burger moet ophoesten; de energierekening die de windmolens verdisconteert, rijst in 2019 de pan uit. In januari veroorzaakt de btw-verhoging een enorme prijsstijging. Het internationaal omstreden migratiepact is door Nederland klakkeloos ondertekend. Dan zwijgen we over de stand van de democratie, het disfunctionerende OM, de drama’s in de gezondheidszorg, de stijgende armoede, de corruptie, de zelfverrijking, het wanbestuur.

amehoela op 14-12-2018 15:47

@Bundy op 14-12-2018 02:22

Ik kijk al sinds 2014 niet meer naar de NOS, waarom niet?

Nou gewoon om het feit dat ene zekere journalist uit Engeland, Sweeney dacht ik, Pres. Putin na de aanslag van Oekraine op MH17, geinterviewd heeft, welke de NOS vies en achterbaks verdraaid heeft. Daarom.

steady op 14-12-2018 15:49

Inderdaad bundy

Ik ken nog weinig mensen die naar het nieuws kijken,(altijd hetzelfde item uitmelken,

4 eendjes steken de baan over  zonder ongevallen. Hallo zijn wij idioten of wat

Wij vreten moedwillig Fluor tot en met in ons zuotvatje e.a. voedingsprodukten -leidingwater

De gewenste eigenschap van fluor " Men word zo mak dat men onverschillig is voor alles !!

Mak en tam

dus kom in opstand tegen jezelf om niet in te dommelen.

Sterkte fluor versterkt het tandglazuur maar men zegt er niet bij "fluor tast de tand onder het glazuur aan"

Halve waarheden zijn grove leugens (in dollars he)

Shalom

steady op 14-12-2018 16:00

De vreemdeling jottum

Heb je echt niets geleerd van Griekenland

Waar er niets is valt er niets te halen hé

Ik zou zeggen -te laat soldaat.

Zorg dat je "cash" in huis hebt.

shalom

Tom Hendrix op 14-12-2018 16:24

@Nieuw Begin: 10.15. uur. Klopt. Maar de bevolking vindt het schijnbaar goed, van de 17 miljoen burgers van Nederland, hebben er slechts 150.000 de Petitie getekend, tegen het Marrakesh Pact.

Tom Hendrix op 14-12-2018 18:10

@Bundy: 02.22. uur. Ik kijk nooit meer naar het socialistische gelijkgeschakelde nieuws. Ben er helemaal klaar mee.

Bundy op 15-12-2018 01:45

@amehoela op 14-12-2018 15:47 en @ steady en @ Tom Hendrix

Ja, het gaat de laatste maanden alleen nog over extreme belastingverhogingen op o.a energie .   De werkelijke reden is dat iemand het verzorgen van moslimbezetters moet betalen .

Vandaag werd even medegedeeld dat Nederland weer zoveel JFS Amerikaanse  jachtvliegtuigen aan gaat schaffen die niet alleen van dubieuze kwaliteit zijn maar ook belachelijk duur .  Zo werd weer een feit door mijn strot geduwd .  Met tien procent van de aanschaf van eën JFS kun je twee ziekenhuizen open houden .

Conclusie ; ik erger mij een ongeluk aan het NOS journaal en kan beter niet meer kijken , dank voor jullie reacties !

Cees op 17-12-2018 09:28

Al die politieke onzin wordt oins niet door de srot gedrukt, wij laten het ons door de strot drukken. Eigen verantwoordelijkheid. Dat is andere koek dan slachtroffertje uithangen. Hoe we dat doen? Nou b.v. door je te laten uitmaken voor populist en toch op de oude gevestigde partijen blijven stemmen. Dan moet je je niet erover verbazen dat die rustig doorgaan met onze belangen te verkwamselen en grof geld blijven incasseren. Nationale politiek is allang een farce geworden. Bureaucraten in Europa en z.g goed bedoelende maar glashard liegende kerkelijke leiders zijn, aangestuurd door het grote geld, tot in alle gelederen. Ook in onze hersenen. Het zal nog generaties duren om dat kwijt te raken, maar het begin is er. Sommige groepen van nog grotere onnzozele halzen, zoals op demonstranten inhakkende politie mensen onder het mom van gezagsgetrouwheid en hooligans die uit zijn op rotzooi, zijn alleen maar ruggegraatloze onnutten die borg staan voor chaos. Die verduisteren zicht op wat achter de gele hesjes steekt, n.l. de niet meer te overbruggen kloof tusssen politiek en bevolkingen. Er is een evolutie gaande, net als opwarming van de aarde. Wait and see.

Cees op 17-12-2018 09:41

Goede morgen redactie. Mijn eerste posting was nu niet direct typefouten vrij. Hier een correctie.

Al die politieke onzin wordt ons niet door de strot gedrukt, wij laten het ons door de strot drukken. Eigen verantwoordelijkheid. Dat is andere koek dan slachtoffertje uithangen. Hoe we dat doen? Nou b.v. door je te laten uitmaken voor populist en toch op de oude gevestigde partijen blijven stemmen. Dan moet je je niet erover verbazen dat die rustig doorgaan met onze belangen te verkwanselen en grof geld blijven incasseren. Nationale politiek is allang een farce geworden. Bureaucraten in Europa en z.g goed bedoelende maar glashard liegende kerkelijke leiders zijn, aangestuurd door het grote geld, doorgedrongen tot in alle gelederen.

Ook in onze hersenen. Het zal nog generaties duren om dat kwijt te raken, maar het begin is er. Sommige groepen van nog grotere onnozele halzen, zoals op demonstranten inhakkende politie mensen onder het mom van gezagsgetrouwheid en hooligans die uit zijn op rotzooi, zijn alleen maar ruggengraatloze onnutten die borg staan voor chaos. Die verduisteren zicht op wat achter de gele hesjes steekt, n.l. de niet meer te overbruggen kloof tussen politiek en bevolkingen. Er is een evolutie gaande, net als opwarming van de aarde. Wait and see. Wilders en Baudet zijn moedige mensen met scherpe blik die hun nek uitsteken. Beloon die met uw stem en verlaat het bevuilde nest waar u misschien nog op stemt.

Beste Cees, u heeft een naamgenoot en uw naam is al in gebruik. Wilt u zo goed zijn uw naam aan te passen. Mvg.Mod.

Sharkey op 18-12-2018 13:10

Wat de protesten met de gele hesjes betreft heb ik hier nog een link van een interessant gesprek.  

https://hoezithetnuecht.nl/video/84227

Caesar op 19-12-2018 11:38

Geachte moderator, tot op heden had alleen een zekere andere Cees in het geloofsforum moeite met mijn eigen naam en op uw verzoek heb ik mijn postingnaam toen omgezet in Ceesje. Ook dat was die kleindenker niet genoeg. Hij claimt alleenrecht op de waarschijnlijk meest voorkomende voornaam in Nederland. Ik heb u laten weten dat totale onzin te vinden, maar om u niet verder in deze onzin te betrekken. Echter, ik ben bereid om uitsluitend voor u mijn naam te wijzigen in Caesar en volg daarmee uw suggestie. Mvg, Caesar.

Dank voor uw medewerking, jammer dat u zo afgeeft op de zeer gewaarderde forumgast Cees, dat is niet de wijze waarop men hier met elkaar omgaat. Mod.

Tom Hendrix op 19-12-2018 15:18

@Ceasar: 09.41. uur, op 17/12. Hier ben ik het wel mee eens. We worden gemanipuleerd waar we bij staan.

Caesar op 19-12-2018 17:00

@ Tom Hendrix op 19-12-2018 15:18

Het trieste is, Tom, dat partijen hun belangen goed hebben vast gelegd in de z.g. baantjesmolen. Vandaag kamerlid of minister en morgen ineens directeur van de NS of ProRail of een verzekeraar, woordvoerder van zus of zo enz. Steeds kom je dezelfde namen tegen die ook even steeds hetzelfde deuntje opdreunen. Zo worden we niet alleen politiek maar ook in het dagelijkse leven buiten de politiek grotelijks belazerd door politieke onnutten die tegen hoge inkomens bereid zijn als ja knikkers en klapvee te fungeren.

De gele hesjes zouden een start kunnen zijn van een globale beweging tegen dit mondiale gezwel. Een echte oplossing zou liggen in een globale beweging van kiezers in democratische landen. Een politiek en religieus ongekleurde beweging als doorgaand referendum met als enig doel het algemeen herkende algemeen belang. Niet dus het belang dat partijen ons top down proberen aan te smeren, maar door de bevolkingen in meerderheid herkend en erkend algemeen belang. Dat belang kan dan in de verschillende parlementen worden vertegenwoordigd in en door een politieke tak vanuit de beweging, met als enige opdracht in te stemmen met ontwikkelingen die het eerst door de bevolking herkende belang dienen of af te stemmen wat dat belang niet dient. In Nederland zou zo'n politieke vertegenwoordiging in de Kamer niet groter hoeven te zijn dan ± 30 zetels om de zittende en de bevolking negerende partijen te laten inbinden. Een Utopie? Het hangt er maar vanaf hoelang mensen zich nog willen laten belatafelen. Hoe? Daarover heb ik reeds ver ontwikkelde gedachten.

Groetend, Caesar

Caesar op 19-12-2018 17:56

Sharkey op 18-12-2018 13:10

Hajlo Sharkey, dank voor deze link https://hoezithetnuecht.nl/video/84227.  Ik heb met groeiende instemming en bewondering naar Jan Dijkgraaf zitten luisteren. Ik ben met mijn 84 van de leeftijd die WOII heeft meegemaakt en die na die ellende Nederland weer heeft helpen opbouwen. Ik ben nooit zonder werk geweest en was ook niet te beroerd mijn handen uit de mouwen te steken. Ook werk beneden mijn 'niveau', wat dat ook moge betekenen, was voor mij werk en werd dus gedaan. Democratie zoals wij die kennen heb ik nooit zo zien zitten, omdat het partijen politiek is en was. Max. 3% is lid van een partij en uit die 3% mogen de kiezers dan een keuze maken uit een niet democratisch opgesteld lijstje, voor wie ze op een zeteltje willen. Een super minderheid die voor de rest 97% wel even zal uitmaken wat goed is voor ze. Geen wonder dat mensen gaan vluchten naar ultra rechts of links. Ook geen gelukkige keuze, maar in ieder geval een mogelijkheid om te protesteren. Met mijn SST denken, waarover ik je graag zal informeren als het je interesseert, is die machtsverhouding verleden tijd. Jan Dijkgraaf lijkt er wel bij te hebben gezeten toen ik mijn gedachten ontwikkelde en formuleerde. Het blijkt ook veel overeenkomst te hebben met Forum voor Democratie van Bauddet. Ergo, nogmaals dank je wel en hulde voor de gele hesjes. Groetend, Caesar

Tom Hendrix op 19-12-2018 19:07

@Caesar: 17.00. uur. Dank U wel Ceasar, ik heb met instemming uw reactie gelezen, en kan mij er zeer goed in vinden. 

Sharkey op 19-12-2018 22:42

Caesar op 19-12-2018 17:56

Dank u voor uw reactie, in uw bevindingen kan ik me geheel vinden. Er zijn nog een aantal goede gesprekken te vinden met o.a. Jan Dijkgraaf of Paul Buitink over de financiele kant in het werelgebeuren. Met enig zoekwerk vind ik hele verhelderende zaken welke niets te maken hebben met de doorsnee propaganda die we doorgaans voorgeschoteld krijgen op NPO die heel terecht de fabeltjes krant heten mag. Zelf ben ik inmiddels ook met pensioen, heb 47 jaar gewerkt en ik kan wel stellen dat ik de bedriegerij, propaganda en leugens van regering en journalistiek goed beu ben. Hoe onnozel denken ze eigenlijk wel dat we zijn?

Caesar op 20-12-2018 09:57

@Caesar op 19-12-2018 17:56

Goede morgen Sharkey. Dank voor de leuke reactie. Noem mij gerust je en jij a.u.b. Dat voelt voor mij wel prettig en houdt afstand buiten de deur. Je bent natuurlijk helemaal niet onnozel. We worden alleen maar op geslepen manier op het verkeerde been gezet. Daarin staan jij en ik niet alleen en gezien je reacties is men er niet in geslaagd. Met Europa denderen we een nieuwe vorm van dictatuur tegemoet is mijn overtuiging. Die gang erheen is al in werking gesteld. Is dan alles aan politiek, religie en opvoeding fout of fout geweest? Nee hoor, er wordt alleen door schuim aan de touwtjes getrokken. Een gemeenschappelijk beleid om tijdig weerstand te kunnen bieden aan agressie b.v. is een lovenswaardig streven. Aan zo open mogelijke grenzen is niets mis als we maar niet vergeten alert te blijven en zeer frequent te controleren of met de stroom ook niet veel schuim over de grens komt. Dat geld, religie en politiek het smeermiddel zijn voor nagenoeg de meeste ellende in de wereld kan je zien aan de EU maar ook aan wat de Islam ons flikt. Om wille van de smeer dus een oogje dichtknijpen, partijen politiek, daarop moeten we wakker worden. Is niet zo heel erg moeilijk, maar eerst wakker worden. Groetend, Caesar. Ik moet nog erg wennen aan het gebruiken van nickname.

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl